Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, üyesi bulunan sanayici ve işadamlarının uluslar arası arenada kaliteli ve üstün hizmetler verebilmelerini,  kurumsal yapılarının gelişmesini ve ihracat performanslarının artırılmasını  sağlamak hedefiyle faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir.


Bu doğrultuda firma çalışanlarının ve yöneticilerinin bireysel ve yönetimsel açıdan yetkinlik kazanmalarına yönelik geliştirici ve temel oluşturucu eğitimler vermektedir.

Bilindiği üzere, REACH tüzüğü (Registration, Evaluation Authorisation and Restriction Of Chemicals/Kimyasalların Kaydı, Değerlendimesi, İzni ve Kısıtlanması) 1 Haziran 2007'de yürürlüğe girmiş olup fiili ilk uygulaması olan “Ön Kayıt “ süreci 1 Aralık 2008 tarihinde sona ermiştir.

2 Aralık 2008 tarihi itibari ile ön-kayıt sürecini kaçırmış firmaların  takip etmesi gereken prosedürler de dahil olmak üzere, Kayıt, Değerlendirme, İzin ve Kısıtlama süreçlerindeki gelişmelerin takibi önem arz etmektedir.

Ülkemizin AB'ye üyelik süreci ve kimya sektörü ihracatımızın yarısına yakın bir kısmının AB ülkelerine yapıldığı dikkate alındığında, REACH ve CLP Tüzükleri Ülkemiz kimya sektörünü ve kimyasal hammaddenin girdi olarak kullanıldığı tüm sektörleri yakından ilgilendirmektedir.

AB'ye ihracat yapacak firmalarımızıda doğrudan etkileyen söz konusu REACH düzenlemesine ilişkin olarak Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği) işbirliğiyle 27 Ekim 2009 Salı Günü 13.00-17:00 saatleri arasında Odamız üyelerini yönelik olarak ücretsiz  bilgilendirme semineri yapıldı. 

Söz konusu seminere, İlimizde kimya sektöründe faaliyet gösteren  firmalarımızın yetkilileri katıldı.

Haber Tarihi : 22/10/2009
PAYLAŞ
Son Haberler ::