Proje sahipleri ile iş sahipleri buluşturularak pazaryeri  yarın TEKNOKENT'te kuruluyor

 Sakarya Üniversitesi işbirliği ve TÜBİTAK - TEYDEB desteğiyle Teknokent Rosem Binası'nda “Sakarya Teknokent Ar-Ge Proje Pazarı 2011” etkinliği düzenleniyor. Etkinliğe; Akademisyenler, Sanayiciler, Girişimciler ve Öğrencilerden oluşan geniş bir katılım bekleniyor. Etkinliğin ana teması “Makine Tasarım ve İmalat Teknolojileri” olarak belirlendi. Araştırma geliştirme projeleri iş sahiplerinin beğenisine sunulacak.

Sektöre destek sağlayan alt gruplar, farklı sektörlere yönelik makine tasarımı ve bilgisayar destekli imalat teknolojileri makine, metal ve bunların kombinasyonunu ihtiva eden uygulamalar pazarda yerini alacak...

 

Etkinliğin amacı; üniversite akademisyenleri ile girişimci sanayicileri bir araya getirmek ve Ar-Ge inovasyon sahasında proje işbirliklerinin oluşturulmasını sağlamaktır.  Ar-Ge sahasında üniversitenin imkânlarının sanayicilerimize tanıtılması, proje fikri olan sanayicilerimize de üniversite desteklerinin neler olabileceği noktasında bir paylaşım platformu oluşturmak şeklinde açıklandı. Ayrıca Üniversite-Sanayi işbirliğinde üniversite öğrencilerinin proje kültürü kazanmasına ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak öğrencilerin proje üretme kabiliyetlerine destek olmak amaçlanıyor.

Etkinlik kapsamında; proje fikirlerinin karşılıklı paylaşılması, her iki kesimden sunumların yapılması, arzu edilmesi durumunda Ar-Ge faaliyetlerin stantlarda sergilenmesi yanında kamu kurumlarının destek programlarının tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

Kayıt, katılım koşulları ve ayrıntılı bilgi için lütfen; http://app.sakaryateknokent.com  adresini ziyaret ediniz.

Haber Tarihi : 11/5/2011
PAYLAŞ
Son Haberler ::