Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, Kurul Üyeleri ve TOBB Delegelerinden oluşan Sakarya Heyeti TOBB'un 66. Genel kurulu vesilesiyle gittikleri Ankara ziyaretinde, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'i de ziyaret ettiler.

Sakarya Heyetini, Cumhurbaşkanlığı konutundaki makamında ağırlayan Mustafa İsen söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sakarya fevkalade özel bir bölge tabii bir tarım, turizm, sanayi ve kültür bölgesi. Ayrıca İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerin gölgesinin düştüğü ve potansiyelinin değerlendirilmesi gereken bir kent” dedi.

İsen konuşmasının devamında; “bir yöneticinin birincil görevi uğraştığı işle ilgili potansiyeli değerlendirip kinetik enerjiye çevirebilmesidir, buna bağlı olarak aynı şekilde Sakarya'nın da doğal zenginliklerinin değerlendirilmesi konusunda edindiğim tecrübeleri Sakarya'ya nasıl uyarlayabilirim düşüncesi ile “Marka Kent Sakarya Projesi” 'ne başladık. Kentin turizm değerleri anlamında bir farkındalık yaratmak istedik, Sakaryalıların bölgenin çok özel bir bölge olduğunu anlamalarını sağladık, SATSO gibi gönüllü kuruluşları bir araya getirdik, proje ile ilgili çalışmalarda biraz yavaşlama oldu ancak Sakarya sahip olduğu değerleri fark etti biz bunu başardık bundan sonraki ilk aşama ulusal bir marka kent olabilmek adına yapılacak çalışmaları içerecek” dedi.

“Arayanlar her aradıklarını bulamazlar ama bulanlar ancak arayanlardır” diyen İsen, kentin bir cazibesi olması gerektiğini kolay ulaşılabilecek, kişinin gittiği yerde farklı ve rahat konaklayabileceği bir ortamın oluşabilmesi için tüm kurumların birlikte hareket ederek bunu sağlaması gerektiğini vurguladı. İsen ayrıca Marka Kent Sakarya Projesinin yeniden canlandırılması adına ilerleyen tarihlerde bir toplantı tertip edilmesini önererek “Örneğin İstanbul billboardlarını Sakarya afişleri ile donatmalıyız, trekking yollarını genişletmeli, Acarlar Longozunu tanıtmalıyız, özellikle çok farklı kültürlerin bir arada yaşadığı Sakarya'nın mutfak kültürünü de tanıtmaya yönelik çalışmalar yapmalıyız, İstanbul'dan gruplar halinde insanlar sadece yemek yemeye gelebilirler bu bile çok önemli. İlerleyen günlerde SATSO önderliğinde bir toplantı tertip edelim ve yol haritamızı belirleyelim” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise SATSO'nun Sakarya'nın marka kent olması adına her türlü çalışmada öncülük edeceklerini belirterek Taraklı'daki Fenerli Konağı satın aldıklarını ve restorasyonunun devam ettiği ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Marka Kent Sakarya Proje'sinin yeniden yapılanmasında SATSO'nun daha önceki süreçte olduğu gibi etkinliğini ve öncülüğünü devam ettireceğini ve Sakarya Turizm Platform'unun da bu önderlikte kurulduğunu ifade eden Başkan Kösemusul, “İş ve istihdam sağlanması anlamında da bu projenin çok verimli olacağına inanıyoruz kanaat önderleri ile bu projeyi layıkıyla yerine getirmeye ve doğal teşviklere sahip ilimizi ulusal platformda tanıtmaya çalışacağız,”dedi.

İsen son olarak Sakarya'ya özel üniversite kurulması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek “Ankara İstanbul istikametinde özel üniversite yok, özel üniversite önemli bir ihtiyaç, dünyada iktisadi olarak 16. büyük ekonomiye sahip ülkeyiz ama insani değerler olarak daha gerilerdeyiz bunu ilerletmek için kültür, turizm ve sporla desteklemeler yapmamız gerekiyor, sanayi çevre koşulları gözetilerek ilerleme sağlanmalı tarım zaten olmazsa olmazımızdır” dedi.

Haber Tarihi : 20/5/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::