İlimizdeki sosyo-kültürel hayatın her noktasında yer alan SATSO bir ilke daha imza attı. 

 

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet Şöleni” ile Anadolu Ateşi Halk Dansları Topluluğu'nu Sakaryalılarla buluşturdu.

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonu ve sponsorluğunda, 29 Ekim Perşembe günü 21.00-22:00 saatleri arasında Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen Anadolu Ateşi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisine yaklaşık 10 biin civarında vatandaşımız katıldı.

Gösterinin bitiminin ardından sahneye çıkan ve halka hitaben bir konuşma yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ;

"Tarihimizin en büyük projesi olan Cumhuriyet, bize teslim edilmiş olan kutsal bir emanettir. Sizin, benim, hepimizin vazifesi ise bu emaneti gelecek nesillere yani gerçek sahiplerine teslim edene kadar en iyi şekilde korumak ve gözetmektir. Büyük Önder Atatürk'ün ilkeleri ışığında demokratik, laik ve çağdaş Türkiye için çalışmaktır.
 

 

Unutmayalım ki, önümüzde hazır bulduğumuz Cumhuriyet, ecdadımızın zamanında ödediği ağır bedeller karşılığında elde edilmiştir. O bedellere de, o bedelleri ödeyenlere karşı da sorumluğumuz vardır. Bu sorumluluk bilinci ile hareket etmek tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının birinci vazifesidir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Atatürk olmak üzere, hepsinin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, hepimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" dedi.  

Haber Tarihi : 27/10/2009
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::