Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın kapsadığı Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu İlleri Ticaret Ve Sanayi Odaları mobilya üretici ve satıcıları ile ilgili meslek komiteleri müşterek toplantısının beşincisi Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

 

Toplantıya Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen aynı zamanda Marka İlleri Mobilya Komiteleri Yürütme Kurulu eş başkanı olan SATSO Meclis Üyesi Neşet Peker iştirak etti.

 

Söz konusu müşterek toplantıda; kurulması planlanan mobilya ihtisas organize sanayi bölgesi için yer bulma çalışmaları ve mevcut öneriler üzerine değerlendirilmelerde bulunuldu.

 

Ayrıca kurulacak organize sanayinin bölgemizdeki lojistik, ihracat teşvikleri, toplu hammadde alımları ve alt yapı teşvikleri, mobilyada uygulanan KDV durumu, mobilya sektöründe şehir içi ve şehir dışı yollarındaki taşıma sorunları, haksız rekabet konuları, “Kapatıyoruz” adı altında satış yapan mağazalara karşı yapılacak ortak çalışmalar, bölge firmalarının sektörel tanışma işbirliği konuları görüşüldü.

 

Toplantı Düzce ilindeki mobilya sektöründe öncü fabrikalarının ziyaret edilmesi ile sona erdi.

Haber Tarihi : 27/5/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::