SATSO 28. Meslek Komitesi (Temizlik, Güvenlik, Müşavirlik ve Danışmanlık Faaliyetleri)Başkanı Hüseyin Balta, Başkan Yardımcısı, İsmail Başavcı Yönetim Kurulu Üyesi ve Komite Üyesi Özden Doyuran, Komite Üyeleri; Ekrem Seçkin, Emrullah Terzioğlu, Hakan Yıldız ve Tekin Canbaz'dan oluşan SATSO Heyeti üyelerinin sorunlarını görüşmek üzere Bursa TSO bünyesinde aynı alanda faaliyet gösteren 48.Meslek Komitesi (Mühendislik, Mimarlık, Müşavirlik Ve Danışmanlık Hizmetleri) ve 25. Meslek Komitesi (İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri) üyeleri ile müşterek bir toplantıda bir araya geldiler.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen ve sektörel sorunların masaya yatırıldığı toplantıda aynı iştigal konusunda faaliyet gösteren Sakarya ve Bursa sektör temsilcileri  istişarelerde bulundular.

Toplantının ev sahipliğini; Bursa TSO 48. Meslek komite başkanı Ertuğrul Kara ve komite üyeleri; Abdullah Akduman, Zafer Aydın, Suat Gençosman, Ali Tuğcu ve Genel Sekreter Yardımcısı Okay Civelek'in gerçekleştirdiği toplantıda konuşan SATSO 28. Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Balta SATSO ve komitenin faaliyetleri hakkında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine bilgi vererek aynı sektörü temsil etmeleri sebebiyle ortak sıkıntıları yaşıyor olabileceklerini dile getirdi.

Söz konusu ziyaretten duydukları mutluluğu dile getiren BTSO Meclis Başkanı Ertuğrul Kara, karşılıklı işbirliği ve istişarelerin devam etmesinin her anlamda faydalı olacağına inandıklarını ifade ederek sorunların çözümüne yönelik ortak çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

BTSO 48. Meslek Komitesine bağlı faaliyet gösteren 400 firma olduğunu ve ağırlıklı olarak güvenlik ve danışmanlık firmalarını içerdiğini ifade ederek yaşanan mevcut sorunları ve hizmetlerin yürütülmesinin önündeki engelleri kaldırmak adına, TOBB sektör meclislerinde çözmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

Sektör meclislerinin sorunların çözümü noktasında çok önemli olduğunu belirten Kara, üyelerine hizmet konusunda özel güvenlik sektörü federasyonu ile de işbirliği yaptıklarını belirtti. Özel güvenlik eğitimi veren kurumlar %18 KDV öderken milli eğitim bakanlığına bağlı kurumlar %8 KDV ödediklerini benzer hizmet vermelerine rağmen bu farkın üyelerini mağdur ettiğini ve bu konuda bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Hüseyin Balta ise konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi: “bulunduğumuz şehre gerekli katkı sağlamak adına kendi ilimize yatırım yapmayı sorumluluk olarak biliyoruz ancak devletin de şartları eşit tutmak lazım Doğu Marmara'da her ile verilen teşvik eşit değil bu anlamda eşit tutulursa yatırımlar da eşit olur. Ayrıca sadece bu konuda değil, SATSO hangi konuda sesini çıkarsa dikkate alınan ciddi bir kurumdur. Bu anlamda sorunlarımız ile ilgili çözümsüz kalmıyoruz.”dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 28. Meslek Komitesi üyesi Özden Doyuran ise, şehir dışından firmaların gelerek yatırım yapmalarının günümüzde kaçınılmaz bir durum haline geldiğini dile getirerek Bursalı firmaların Sakarya'da yatırım yapmaları konusunda karşılaşabilecekleri sorunların önüne geçmek veya en aza indirmek konusunda gayret gösterebileceklerini ve aynı zamanda Sakaryalı firmaların da Bursa'da yatırım yapmaları halinde aynı kolaylığı görmek istediklerini ifade etti. Doyuran böyle istişarelerin bu anlamda çok önemli olduğunu ve değil kentlerin ülkelerin sınırlarının dahi ortadan kalktığı global dünyada kaçınılmaz olan bu gelişmede kolaylıkların da sağlanması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda özellikle, emlak sektörü ve kat artırımı, arsa fiyatlarının önlenemez yükselişi, nükleer santrallerin zararları, sürdürülebilir kalkınmayı çevreye zarar vermeden sağlamak, kayıtdışı ekonominin önlenmesi, kaçak ve çarpık yapılaşmanın kentleşmenin önündeki ciddi bir sorun olduğu konularında fikir birliğine varıldı.

SATSO 28. Meslek Komitesi Heyeti Bursa ziyaretinde ayrıca Meslek Komitesi Üyesi Emrullah Terzioğlu'nun ortağı olduğu tekstil firmasını da ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Haber Tarihi : 2/6/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::