Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereğince; toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az kamyonetler ile; şehir içi eşya taşımacılığı ve ticari amaçlı olmamak şartıyla sadece kendi esas iştigal konusunda faaliyet gösterenler, ayrıca nakliyecilik faaliyetiyle iştigal etmek kaydıyla eşya taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilerin için gerekli olan K-1 / K-2-K3 Yetki Belgesi almak isteyenlerin işlemleri ilimizde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Servisinde gerçekleştirilmektedir.

Ancak son günlerde bazı firma ve şahısların SATSO'da gerçekleştirilen işlemlerin gecikmesini bahane ederek yüksek meblağlar karşılığında evrak takipçiliği yaptığı yönünde SATSO'ya bilgi iletildi. Ayrıca K Türü Yetki Belgeleri, sayısal Takograf Dışındaki SRC1-SRC2- SRC3-SRC4-SRC5 belgelerinin temini SATSO'dan yapılamamaktadır. Yine bu firma ve şahıslar Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan ücret karşılığı bu belgeleri temin ettikleri yönünde bilgi verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları söyledi: “SATSO Ticaret Servisi bünyesinde hizmet veren K belgeleri işlemleri üyelerimizin minimum sorunla işlemlerini tamamlamaları için gayret göstermekte ve üyelerimizin her türlü yaşayacağı sorunlar göz önünde bulundurup sıramatik sistemi ile çalışmalarını yürüterek işlemleri belli bir rutinde devam ettirmektedir. Serviste gerçekleştirilen işlemlerde üyelerimizi mağdur edecek seviyelerde aksamalar yaşanmamaktadır.

Bizim üyelerimize tavsiyemiz bu türlü tekliflerle ve taleplerle karşılaştıkları zaman öncelikle Odamız ticaret servisi ile irtibata geçmeleri ve bu doğrultuda hareket etmeleridir. Üyelerimizin bu türlü çantacı ya da evrak takipçisi olarak nitelendirilen firma ya da şahıslara karşı temkinli olmaları hem kendi faydalarına hem de Odamızın kurumsal itibarı açısından önemlidir. Bizler üyelerimizin menfaatini gözeterek her türlü çalışmayı ve hizmeti,  en kısa zamanda ve en kolay şekilde yapmaya gayret ediyoruz, çünkü biliyoruz ki biz üyelerimizle, üyelerimiz için varız.”

Haber Tarihi : 6/6/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::