Dünya Gazetesi  yazarları Sakarya'ya gelerek ekonomik gelişmeler hakkında bilgi aldı. Saat 14:00'te  SAMİB toplantısı nda makine imalatçılarını dinleyen Yazarlar Hakan Güldağ,Dr. Osman Bozkurt,Osman Arolat daha sonra SATSO'ya gelerek Başkan Mahmut Kösemusul ile istişarede bulundular..
Başkan Kösemusul  Sakarya'nın önemli yatırım avantajlarını ve yerli otomobil istekleri olduğunu anlattıktan sonra SAMİB kümelenme hareketini şöyle aktardı:
 ''Makine sektörü Sakarya ve ilimiz adına çok önemli bir sektör ve önemli bir yere sahip. Makine her sektörün ihtiyacı olduğu bir iş bölümü. Tarıma girseniz makineye ihtiyaç var, inşaata girseniz makineye ihtiyaç var, otomotive girseniz ihtiyaç var. Dolayısıyla ilimizin de söz konusu sektörlerde ciddi bir yeri olduğu için makine sektörü çok önem arz ediyor.
İhraç pazarlarımız içinde büyük paya sahip olan gelişmiş ülkelerin pazarlarının da büyük ölçüde daralacağı dikkate alınarak, ihracatçıların kapalı pazarlara yönlendirilmesi ve bu alanlarda destek sağlanması gerekmektedir. Pazar araştırmalarında sağlanan destek %80'lerin üzerindeki seviyelere çıkarılmalıdır.
Sektörde kümelenme çok önemli Sakarya bu anlamda başarıyı yakalayan iller arasında yer alıyor. İhracat noktasında da ihracat oranlarımızın arttırılmasında makine imalat sektörünün ilimize katkılarının kümelenme ile artacağına inanarak SATSO olarak SAMİB'in kurulmasına öncülük ettik..Bu uygulamayı diğer sektörlere de yayma çabasındayız.
Sakarya'nın ihracat potansiyeli var. Günümüzde Türkiye'nin en çok ihracat yapan illerinden biriyiz ama başı otomotiv sektörü çekiyor. Herhangi bir kriz de ihracat sıralamamızı değiştiriyor. Oysa makine imalat sektörü gibi sektörlerin desteklenmesi, sıralamadaki yerimizi korumamız ve yükseltmemiz için gerekli. Bu amaçla Sakarya İhracatını Geliştirme Projesi (SAİGEP) başlattık. 2 yıl sürecek faaliyetlerde eğitimden pazar aramaya, ihracat noktaları ve lojistik tanıtım hizmetlerine kadar pek çok konu var. SATSO işbirliğiyle SAİGEP projesine SAMİB desteği de geldi ve güzel sonuçlar alacağız.
SAMİB'in yaptığı çalışmaları ve kurmayı planladığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesini önemsiyoruz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu projenin yanındayız. Ayrıca sektörün gelişmesi adına Sakarya Üniversitesi ile çeşitli alanlarda  işbirliği çalışmalarına önem veriyoruz.
Haber Tarihi : 24/6/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::