Sakarya ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimciliği yayma anlamında çalışmalar yapan Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu Taraklı Belediye Başkanı  Tacettin Özkaraman'ın davetlisi olarak geldikleri ilçede,kadın girişimcilerle buluştu.
Turizme açılma yönünde önemli yol kadeden, termal turizmin yakında devreye girmesiyle hareketliliği artacak olan Taraklı aynı zamanda  uluslar arası Cittaslow (yavaşşehir)adaylığının kabul edilme mutluluğunu kadın girişimcilerle paylaştı.
Taraklı Belediye Başkanı  Tacettin Özkaraman kadın girişimciler kurulunun destek olma amaçlı ziyaretlerinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek.''Başta Başkan İffet Hacıeyüpoğlu olmak üzere her bir üyeye kadın girişimcilerimize verecekleri en küçük destek için bile şimdiden teşekkür ederim. İlçemizde kadın girişimci sayısı yok denecek kadar azdı ,  ancak  uzun ısrarlarımızla bugün girişimcimiz var diyebilirim. Ancak turizmde hizmet adına öğreneceğimiz çok şey var. Ev pansiyonculuğu kursunu bugün tamamladık, halk eğitim merkezimizde dokuma tekrar canlandırıldı, yavaş şehir konseptinde gıda üretimi de çok önemli yer tutuyor, o anlamda da uhud, enginar, cevizli lokum dediğimiz böreğimiz başta olmak üzere pek çok alternatifimiz var ama sunum ve pazarlama eksiğimiz var, desteğinizi bekliyoruz'' dedi.
SATSO Kadın Girişimciler Kurulu adına konuşan başkan İffet Hacıeyüpoğlu da şunları söyledi
''Görüyorum ki önemli başlangıçları yapmışsınız, ancak birlikte hareket ederseniz turizm sektöründen kazançlı çıkarsınız. KOSGEB ve Marmara Kalkınma Ajansı ile Cittalslow destekleri  için proje oluşturmada, ürettiğiniz ürünlerin modernize edilmesi anlamında Kadın Girişimciler olarak sizlere destek vereceğiz. Sık sık görüşeceğiz'' dedi.  Tarih ve doğa güzellikleriyle kendine hayran bırakan Taraklı, kadın girişimcileri gelecek için umutlandırdı.Kadın Girişimcilere ev pansiyonculuğu sertifikaları verildi ve yeni gölet gezilerek,tanıtımda destek sözü verildi.
Haber Tarihi : 25/6/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::