Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 16. Meslek Komitesi (Finans Hizmetler ve Sigortacılık Faaliyetleri) organizasyonuyla Doğu Marmara illerindeki sigorta acenteleri, Hazine Müşteşarlığı'nın hazırladığı Sigorta Acenteleri Yönetmeliği taslağını incelemek ve madde önerileri sunmak üzere toplandı.

İzmit Yelken Kulübü'nde yapılan toplantıya, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası, Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği, Sakarya Üniversitesi Sapanca MYO Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı katıldı.

İlgili komiteler ve acenteler yaptıkları geniş değerlendirme sonrası taslağa girmesi için sunulmak üzere madde önerileri hazırladılar. SATSO Meclis Başkan Yardımcısı ve Hesapları İnceleme Komisyonu Üyesi Arif Pırıldar konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi:

“Söz konusu kanun, 14 Haziran 2007 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun yürürlüğe girmesi ile sigorta acenteleri çok ciddi bir düzenlemeye sokulmuş ve meslek olarak iyi bir statü kazanmıştır.

Bu kanunun yürürlüğe girmesi ile kayıt dışı çalışanlar devre dışı bırakılarak sektör ve devletimiz için iyi bir kazanım olmuştur. Ancak sigorta acenteliği yapanlara aynı yerde başka iş yapma yasağı getirilirken, banka ve kooperatiflere normal rutin işlerinin yanında sigorta acenteliği yapma izni verilmiştir.

Bu doğrultuda Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı' nın yeni hazırladığı sigorta acenteleri yönetmeliği taslağı, için görüş bildirmek üzere Kocaeli Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası, Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği yönetimi ve Sakarya Üniversitesi, Sapanca MYO Bankacılık ve Sigorta Bölüm Başkanı, ilgili komiteler ile bir toplantı düzenledik.

Bu toplantıda yeni taslağı incelediğimizde özellik arz eden diğer kuruluşlar adı altında vakıflara, leasing firmalarına, finans kuruluşlarına, kamu kuruluşlarına ve benzer kuruluşlara sigorta acenteliği yapma yetkisi veriliyor. Oysa bizim bunun yerine insanlarımızı sigortalı yaşama bilicinde alıştırarak sigorta sektörünün büyümesini sağlamamız gerekiyor.

 

16. Meslek komitesi olarak, sigorta acenteliği yönetmeliği taslağı için 9 maddeden oluşan görüşlerimizi odamız aracılığı ile TOBB'a bildirdik. İnşallah bu görüşlerimizden birkaçını bile kabul ettirebilmiş olsak bu bizim için ciddi bir başarıdır.  16ncı meslek komitesi üyeleri olarak oldukça yararlı bir çalışma gerçekleştirdik. Önerilerimizin taslağa girmesi için gereken girişimlerde bulunduk. Çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederim''dedi.

Haber Tarihi : 1/7/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::