SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; “Sakarya'ya ihracat odaklı üretim stratejisi gündemimizde. İhracatta 9ncu sırada, artışta 6ncı sıradayız.''dedi.

Haziran'da ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22 arttığı Sakarya, otomotiv sektörü yanında gıda ve makine aksamları ile de umut vaat ediyor. İhracat artış hızında son aylarda görülen yükseliş ihracatı 691.623 dolardan 788.998 dolara çıkan başta Toyota olmak üzere otomotiv sektörü ile izah edilse de Sakarya'da diğer sektörlerde de ihracat odaklı üretim stratejisi umut vaat ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul:

“Sakarya doğal teşviği olan bir bölgede gelecek vaat ediyor. Bizler de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ihracatı artırma projeleri yürüttüğümüz gibi destek çalışmalarımızı sürdürüyor, ihracat odaklı üretimi gündemde tutuyoruz. Son verilere göre; makine aksamları, gıda sektörü ve kimyevi maddeler de dikkat çekici artışlar gösteriyor.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan  da ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçı Birlikleri kayıt rakamlarına göre Haziran'da ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25. 2 oranında artarak 11 milyar 507 milyon dolara ulaştığını anımsatarak, "Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi, sürdürülebilir ihracat artışına bağlıdır. Bu bağlamda, ihracat odaklı büyüme, ihracat odaklı üretim stratejisi ile mümkün olacaktır. Türkiye ekonomisinin ihracat odaklı bir yapıya dönüştürülmesi gerekmektedir. Yeniden düzenlenecek teşvik sisteminin ihracat temelli ekonomik büyümeyi sağlarken,

bölgesel kalkınmayı da destekleyeceği muhakkaktır” demektedir.

Haber Tarihi : 5/7/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::