Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş, Srebrenitsa katliamının yıldönümü nedeniyle telin organizasyonu '8372' projesine katılımlarından dolayı SATSO Ailesine teşekkür etti.

Katliamı kınama etkinliği için istenen ayakkabıların teslim anında SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da böylesine anlamlı bir harekette desteklerinin bulunmasından huzur duyduklarını, anlamlı etkinlik için Bosna Hersek Kültür Derneği başkan ve çalışanlarını kutladıklarını söyledi.

Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş, 1995'teki Bosna savaşı sırasında yaşanan Srebrenitsa katliamını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyleyerek katliama kurban giden 8372 Boşnak'ı yeniden hatırlatacak olan '8372 Projesi' nde herkesin bir ayakkabı vererek o insanları temsil objeyle birlikte tepkilerini de dile getirdiğini belirtti ve;

"General Ratko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla donatılmış Çetniklerin Srebrenitsa'ya karşı giriştiği 'Krivaya '95 Harekâtı' esnasında gerçekleşen soykırımda resmi rakamlara göre 8372 sivil Boşnak toplu olarak katledildi. Avrupa'nın da  Birleşmiş Milletlerin de göz yumduğu bu insanlık ayıbı "Srebrenitsa Katliamı' olarak tarihteki yerini aldı. Srebrenitsa katliamına Birleşmiş Milletler'in nasıl göz yumduğunu insanlara hatırlatmak, soykırımı geniş kitlelere duyurmak ve unutturmamaktır. Ayrıca böyle soykırımların din, dil, ırk gözetmeksizin hiçbir toplumun tekrar yaşamaması için kamuoyu bilinci oluşturmak federasyonumuzun önemli amaçlarından biridir.

Toplanan ayakkabılar daha sonra İstanbul Taksim Meydanı'nda sergilenecek. Ayakkabılar, Birleşmiş Milletler'i simgeleyen "U ve N" harfi şeklinde sergilenecek. Bu yolla Birleşmiş Milletler'in ve uluslararası toplumun suçunu hatırlatmış olacağız.

Kampanya öncesinde ve süresince, Sakaryalı hemşerilerimizin desteklerine teşekkür ediyoruz. SATSO Ailesi de bu konuda hassasiyet göstermiş, sağolsunlar Varolsunlar. Kardeş Bosna halkına karşı girişilen soykırımı unutmadık, unutturmayacağız."dedi

Haber Tarihi : 7/7/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::