Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu tarafından 2011 yılı sonuna kadar tekstil, metal, tuğla-kiremit ve turizm sektörleri ile organize sanayi bölgelerinde denetlemeler yapılacak.

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı Teftiş Kurulu tarafından çalışma barışının sağlanması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin yerine getirilmesi, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi amacıyla programlı teftişler yapılmaktadır.

 

Bu bağlamda 2010 yılından itibaren proje tabanlı ve önleyici teftişlere ve bu teftişlerde ilgili taraflarla işbirliği yapılmasına, sorunların çözümünde birlikte hareket edilmesine de öncelik verilecektir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Odamıza iletilen bilgide; Tekstil, metal, tuğla-kiremit ve turizm sektörleri ile organize sanayi bölgelerinde 01/05/2011-31/12/2011 tarihleri arasında kayıt dışı istihdam, çalışma ve dinlenme süreleri, ücretler, kadın ve çocuk çalıştırılması, yabancı uyruklu işçi çalıştırılması vb. gibi konularda var olan riskleri önlemeye yönelik proje teftişleri yürütüleceği belirtilmekte ve konu ile ilgili risklerin giderilmesi amacıyla işbirliği talep edilmektedir.

 

Söz konusu projeler süresince İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, ilgili grup başkanlığı ve iş müfettişleri ile işbirliği yapılmasının ve konu ile ilgili düzenlenecek her türlü etkinlik, toplantı, panel vb. faaliyetlere katkı ve katılımın proje teftişlerinin amacına ulaşabilmesi için büyük önem taşıdığına dikkat çekilmektedir.

Bu itibarla, bahse konu sektörler ve organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren SATSO üyelerinin teftişler hakkında özen göstermeleri yararlı olacaktır.

Haber Tarihi : 8/7/2011
PAYLAŞ
Son Haberler ::