SAMİB'ten kümelenmeye bir adım daha…

Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

Söz konusu ziyarette konuşan SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar SATSO'nun aktif çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu ve SATSO öncülüğünde kentte olumlu bir sinerji oluştuğunu ifade ederek  “artık herkes SATSO'ya ulaşıyor ve ne iş yapar biliyor” dedi.

Kar, ziyaret sebeplerinin,  kurulmasını planladıkları makine imalatçılarının bir arada hizmet vereceği İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili detayları paylaşmak olduğunu belirterek Başkan Kösemusul'a hem SAMİB'in tanıtımını hem de OSB Projesini içeren 335 sayfalık bir dosya teslim etti.

Kurulması planlanan İhtisas OSB ile ilgili başvuru dilekçesinin bulunduğu dosya içeriğinde SAMİB'in kuruluşundan bugüne dek hizmetleri, faaliyetleri ve stratejisi hakkında da bilgiler olduğunu ifade eden Kar, dosyada SATSO ile işbirliği projelerinin de mevcut olduğunu dile getirdi.

SAMİB Başkanı Metin Kar kurulmasını planladıkları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Valilik ve Belediye ile görüşme ayağında destek beklediklerini kurulacak bölgenin sektörel kümelenmenin gelişmesi anlamında çok önemli bir adım olacağını ifade etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise  “Arzumuz Sakarya'ya hizmet etmek, bu doğrultuda elimizden gelenin en iyisini yapmayı hedefliyoruz. Hizmet ehemmiyetinin bilincindeyiz. Niyet, akibettir ve iyi niyetle hizmet etmek çok önemlidir. SAMİB'in göstermiş olduğu başarı ve gayreti takdirle karşılıyoruz. Aynı zamanda kümelenme yolunda çalışmalar yapan matbaacılar, nakliyeciler, galericiler,  mobilyacılara da gereken desteği vermeye çalışıyoruz.  Netice alabileceğimiz ve alternatifleri olan projelerle hareket edersek başarıya ulaşırız ”dedi.

Kösemusul ve SAMİB Yönetim Kurulu üyeleri kurulması planlanan İhtisas OSB için uygun arazi ile ilgili istişarelerde bulunarak tek bölge üzerinde yoğunlaşmamak gerektiği ve alternatifli bölgelerin tercih edilmesinin önemli olacağı konusunda hemfikir oldular.  Çalışmaların hız kazanması için her türlü desteği vereceklerini ifade eden Kösemusul SAMİB'in Türkiye genelinde de örnek teşkil edecek önemli bir kümelenme örneği gösterdiğini ifade etti.

Söz konusu ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 13/7/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::