SATSO 21. Meslek Komitesi (Motorlu Taşıtlar Yedek Parça Toptan ve perakende Ticareti)Sakarya'da faaliyet gösteren komitesi üyesi otomotiv yetkili bayileri ile ortak bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un ev sahipliğinde SATSO' da gerçekleştirilen toplantıda Kösemusul komite üyelerine UMEM projesi hakkında bilgi verdi. Uzmanlaştırılmış çalışanların istihdam edilmesine yönelik projenin işverenlerin de yararına olacağını ifade eden Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi: “UMEM projesinin hem işverenler hem de meslek sahibi olmak isteyenler için önemli bir teşvik olduğunu düşünüyorum. Maliyeti açısından işverenleri de içinde bulundukları zor durumdan bir nebzede olsa çıkaracağına inanıyorum UMEM devlet tarafından verilen çok ciddi bir destektir.”

 

Otomotiv bayilerinin mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerilerinin de istişare edildiği toplantıda ayrıca araçlarda ekspertiz işlemlerinde oldukça dikkat edilmesi gerektiği ve ekspertiz işlemlerinin belli kriterler dahilinde titizlikle yapılmasının sektörün güvenirliği açısından büyük önem teşkil ettiği ve ekspertizlere asıl işverenlerin sigorta şirketleri değil otomotiv yetkili bayililerinin olduğu dile getirilerek eksperlerle iletişimin bu doğrultuda sağlanması gerektiği vurgulandı.

 

Komite üyeleri ayrıca karşılıklı iletişimin çok önemli olduğunu dile getirerek SATSO öncülüğünde işbirliği ve sürekli iletişim halinde çalışarak araç müşterilerini Sakarya dışında bir ile göndermeden hizmet sağlamak gerektiğini ifade ettiler.

 

Toplantının ardından bir değerlendirme yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, otomotiv yetkili bayilerinin sorunları ve çözüm önerilerini dile getirebilmeleri amacıyla söz konusu istişare toplantılarına belli aralıklarla devam edeceklerini ve görüşülen konuların takipçisi olacaklarını ifade etti.

 

Haber Tarihi : 22/7/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::