“Hayırlı Ramazanlar Sakarya”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programı bu yıl üçüncü defa oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Ramazan ayının, paylaştıkça ve birlik ve beraberlik içinde geçtikçe maneviyatının artacağına inanan SATSO Ailesi, 05 Ağustos akşamı iftarını çok kalabalık bir katılımla açtı.

Yaklaşık üç bin kişinin katıldığı ve son yılların en kalabalık iftar yemeği olan “SATSO Geleneksel İftar Programı”na çevre illerin oda ve borsa başkanları ile MARKA Yönetim Kurulu üyelerinden de iştirak edenler oldu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu'nun ev sahipliğinde Nehirland Restaurant'da gerçekleştirilen “Geleneksel İftar Yemeği”ne başta Sakarya Valisi Mustafa Büyük olmak üzere, ilimiz Milletvekillerinden Engin Özkoç, Ayhan Sefer Üstün, Münir Kutluata, Şaban Dişli ve Hasan Ali Çelik ile, Sakarya Bölge Adliyesi Başsavcısı Cemil Kuru, Sakarya Başsavcısı Oktay Usta, İl Genel Meclis Başkanı Oktay Yıldırım, Sakarya Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Baro Başkanı Nihat Nalbantoğlu, Kuvvet Komutanları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Resmi Daire Müdürleri,  SATSO Eski Başkanları, SATSO Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Üyeleri ve çok sayıda SATSO üyesi iştirak etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul yapmış olduğu hoş geldiniz konuşmasında " Ortak aklın hakimiyetinde, sağduyu ve iyi niyetli çabalarla aşılmayacak hiçbir engel yok. Manevi iklimi yoğun böyle bir akşamda fazla vaktinizi almadan size aktarmak istediğim bir Hadis-i Şerif var;

“Şaban ayının son günlerinde Rasulüllah Efendimiz şöyle dedi: “Ey insanlar mübarek ayın gölgesi üzerimize düştü. Bu ay sabır ayıdır. Sabrın sevabı cennettir. Bu ay rızkların ziyadeleştiği aydır. Her kim çalıştırdığı insanların yükünü hafifletirse Allah onu affeder, cehennemden azad eder. Kim bir aç doyurursa, ihtiyacı olanı giydirirse misafirine ikram ederse Hz. Allah onu kıyametin dehşetinden muhafaza eder.” İnsanlar Ramazanı şerifteki menfaatlerini bilebilselerdi senenin tamamının Ramazan olmasını isterlerdi.

Öncelikle, geride bıraktığımız bu bir sene içinde odamıza ayrıca iftarımıza gösterdiğiniz ilgi ve teveccüh için hepinize yönetim kurulum adına tek tek teşekkür ediyorum. Ayrıca SOMALİ'de yaşanan açlık tehlikesine karşı KIZILAY vasıtası ile başlatılan destek ve yardım kampanyasına destek verenleri kutlar, yardımlarını esirgemeyerek destek verecekleri de şimdiden tebrik ediyorum.

 Sakarya adına, Sakarya'yı ve Sakaryalıyı kalkındırma adına daha çok çalışacağımızı ifade ederken hepinizi en içten saygılarımla selamlıyorum” dedi.

Oldukça kalabalık ve sıcak bir ortamda geçen iftar yemeğinde, birlik ve beraberliğin öneminin farkında olan ve bu birliği korumak için her türlü çabayı gösteren SATSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri de tüm üyelerle samimi bir ortamda bulunuyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek bu iftar geleneğinin üyelerle yakın ilişkilerin ve iletişimin kuvvetlenmesi anlamında devam etmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Haber Tarihi : 6/8/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::