MARKA Doğu Marmara Kalkınma Ajansı bölgesinde açılan ‘Yeni İş Fikirleri Proje Yarışması'nda şu ana kadar en çok başvurunun Sakarya'dan yapıldığı öğrenildi.

29 Ağustos'a kadar başvuru süresi olan yarışma için şu ana kadar 106 Sakaryalı proje teslim etti. Son günlerde sayının daha da artacağını belirten Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık; yarışma fikrinin kendilerinden çıktığını belirterek yarışmanın amacını ve kurallarını şöyle aktardı;

“Yeni projesini hayata geçirecek olan kişi veya kişiler 25.000 TL yarışmadan kazanacak 27.000 TL'ye varan KOSGEB hibesinden yararlanmak için eğitime katılma şansı yakalayacak 70.000 TL'ye varan faizsiz imkanına sahip olacak. Yeni İş Fikirleri Proje Yarışması' ile Doğu Marmara Bölgesi'nde girişimcilik potansiyeli ve değerlerini ortaya çıkaracak en ekonomik, en işlevsel ve yenilikçi çözüm önerilerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.  Yarışma, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde, faaliyet gösterdiği illerde; Doğu Marmara Bölgesi Bölge Planı öncelikleri kapsamında illerde girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve proje ortağı kurumlar tarafından verilecek olan desteklerle her ildeki en iyi iş fikrini destekleme önceliklerine yönelik Genç Girişimciler Kurulu'nun toplumsal tabanını genişletecek yenilikçi yöntem ve uygulamaların desteklenmesini amaçlamaktadır.

Fikir/Proje veya Ürün için Gerekli Olan Koşullar

 

1)    Katılımcı adaylarının fikir/proje veya ürünleri yenilikçi, özgün, ve fark yaratacak özellikler taşımalı

2)    Fikir/proje veya ürünün başvuru formunda detaylı şekilde anlatılması ve başvuru sonrası etaplarda final de dâhil olmak üzere, özelliklerinin başvuru formundakilerle aynı olması gerekmektedir.

3)    Fikir/Proje veya Ürün tescile uygun dolayısıyla korunabilir nitelikte, sunulacağı pazar tarafından kabul görme olasılığı yüksek, teknolojik kaynaklar kullanılarak oluşturulmuş faydalı model niteliğini aşmış ve geliştirilmeye uygun olması gereklidir.

4)    Fikir/Proje veya ürünün sunulacağı hedef pazarın ciddi bir büyüme oranı ve potansiyeline sahip olması, fikir/proje veya ürünün var olan bir pazarı uyandırıcı, etkiye sahip olması, yeni bir pazar yaratabiliyor olması aranmaktadır.

5)    Ayrıca, bu fikir/proje ve ürüne ilişkin gerçekleştirilecek yatırımın ilk 5 ila 10 yıl içerisinde girişimin en az 10 katı gelir yaratabilme kapasitesine sahip olması, yatırımın kolayca nakde çevrilebilme olasılığının yüksek olması gerekmektedir.

Yarışma Süresi:

 

1.    Etap: Yazılı başvuru formatlarının üzerinden 2. Etaba kalacakların belirlenmesi (25 kişi seçilecek) Son katılım 29 Ağustos

2.    Etap: 1. Etaptan seçilenlerin iş fikirlerini açıklayacakları mülakat yarışması (5 kişi seçilecek)

Tarih: 15 Eylül - 30 Eylül 2011

3.    Etap: Final etabı. Kazanan yarışmacı mülakat usulü ile seçilecek

Tarih: 1 Ekim – 15 Ekim 2011

4.    Sonuçların Açıklanması: 15 Ekim 2011

Haber Tarihi : 8/8/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::