Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Yönetim Kurulu Üyeleri, SATSO Turizmi Geliştirme Komisyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Özden Doyuran, Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık, Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Gamze Topçu ve komisyon üyeleri ile birlikte Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ı makamında ziyaret etti.

SATSO Turizm Komisyonu'nun çalışmaları ve projeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Mahmut Kösemusul, komisyonun çalışmaları çerçevesinde Sakarya turizminin yelkencilikle ön plana çıkarılması ve Sapanca'nın doğal güzelliklerinin bu yolla tanıtılmasının amaçlandığını belirtti.

Ziyarette,  SATSO Turizm Komisyonu tarafından Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu ve Yelken Kulübü ile birlikte hazırlanan Sapanca Yelken Projesi'nin Sapanca Belediyesi SAÜ ve Serdivan Belediyesi'nin de dahil olmasıyla ortak bir proje haline getirilmesi gündeme geldi.

Projenin detayları ile ilgili konuşan Komisyon Üyesi ve Yelken Kulübü Başkanı M.Önol Taşöz proje ile gölün kuzey ve güney kısmı arasında hem yelkenli seferleri hem de gölün iki tarafındaki sporcular için taşımalı eğitim programları düzenlenmesinin hedeflendiğini ve ayrıca yelken turizminin Sapanca merkezli gelişmesinin amaçlandığını ifade etti.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise Sapanca'nın turizme çok uygun ender bölgelerden biri olduğunu dile getirerek Sapanca Bölgesinin tamamını düşünerek tasarlanmış mevcut bir projesinin olduğunu ifade etti. Alemdar “Projemiz tüm Sapanca'yı kapsayan geniş bir çalışma ve projeyi herkesle paylaştık. Sapanca bir bütündür, bu bütünü hep birlikte inşa edelim.Tüm benzer projeleri bir bütüne entegre edersek daha iyi olur.  Sapanca ile ilgili hayal ettiğimiz günleri geride bırakarak artık harekete geçme vaktidir. SATSO'nun da destek vermesi memnuniyet verici olur.” dedi.

 

Haber Tarihi : 10/8/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::