SATSO 12. Meslek Komitesi (Kırtasiye, Baskı İşleri ve Medya Kuruluşlarının Faaliyetleri) aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Komite Başkanı Vedat Kılıç, Başkan Yardımcısı Emre Serdar, üyeler; Ömür Açba, Hakan Coşar'ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantının ana gündemini sektörün en büyük sorunlarından birisi olan haksız rekabet ve haksız rekabetle mücadele yolları oluşturdu.

Özellikle reklam, matbaa tabela imalatçıları ile medya hizmetlerinin ağırlıklı oluşturduğu sektörün kayıtdışı çalışılması sebebiyle haksız rekabet oluştuğu ve merdiven altı ya da çantacı olarak nitelendirilen kayıtdışı hizmet veren kuruluşların sektörün itibarını zedelediği de dile getirildi.

Sektör temsilcilerinin kendilerini geliştirmelerini engelleyen bu haksız rekabetle mücadele konusunda SATSO'nun önderliğinde belediyenin desteğini alarak ciddi bir ruhsatlandırma çalışması yapılması gerektiği görüşünü savunan komite üyeleri, ruhsatlandırmada ayrıca sektörde kullanılan bilgisayar programlarının dahi lisanslı kullanılıyor olmasının kontrol edilmesi ve teftişlerin bu doğrultuda yapılmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası nezdinde Büyükşehir Belediyesi ve gerekli diğer yerlere yazılı başvuruların yapılarak ruhsatlandırma işleminin yapılmasını talep eden komite üyeleri kayıtdışı ile mücadele konusunun çözümü ile ilgili destek beklediklerini özellikle vurguladı.

Toplantı sektörel genel sorunlarla ilgili istişarelerin ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 12/8/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::