12 yıl önce herkesi derinden üzen ve kedere boğan deprem felaketi, Sakarya başta olmak üzere Kocaeli ve İstanbul'da derin izler bıraktı.

Depremin ilk günlerinde sergilenen sosyal dayanışma ve yardımlaşma bütün dünyaya örnek olacak nitelikteydi. Ancak sergilenen dayanışma, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı geri getirmiyor. Sakarya birinci derecede deprem bölgesinde bulunuyor, mevcut yapıların yarısı 17 Ağustos depremiyle yorulmuş ve yıkılmaya hazır binalardan oluşuyor. Kamu binaları başta olmak üzere deprem görmüş binalardaki olası bir depreme hazırlık adına yapılan çalışmaların tamamlanması şehrin en önemli ve çözüme kavuşturulması gereken sorunudur.

Bu nedenle tabii felaketlere karşı devlet ve millet olarak almamız gereken tedbirleri sürekli gündemimizde tutmamız gerekiyor. Bizler mümkün olan bütün tedbirleri aldıktan sonra büyük felaketlerden en az zarar ve hasarla çıkabiliriz.

Böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması temennisiyle, 17 Ağustos deprem felaketinde hayatını kaybeden insanlarımız için bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı diliyorum.

 

Haber Tarihi : 16/8/2011
PAYLAŞ
Son Haberler ::