Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 21. Meslek Komitesi, Dörtyol Sanayi Sitesi ve Modern Sanayi Sitesi Güzelleştirme Derneği, site ve kooperatif yöneticilerinin katıldığı müşterek bir toplantıda bir araya geldi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve 21. Meslek Komitesi üyesi Mahmut Kösemusul'un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda genel olarak, sanayi çarşılarının mevcut durumu, esnaf olmayan mülk sahiplerinin durumu, esnaf olan mülk sahiplerinin durumu, sanayilerdeki ticaretin geliştirilmesi ile ilgili çözüm önerileri ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

Sanayi siteleri ile ilgili olarak yeniden yapılanmaya ihtiyaç duyulduğunu dile getiren sanayi sitesi sakinleri, şehir merkezinde bulunan tüm sanayi siteleri için ortak bir iyileştirme projesinin gerekliliğini vurgulayarak sanayi siteleri arasında sınırların da netleşmesi gerektiğini belirttiler.

 Sanayi sitelerinin hizmet alanları ve sektörlere göre ayrılarak faaliyet göstermelerinin ticaretin gelişmesi anlamında çok önemli olacağını da vurgulayan katılımcılar, kentsel dönüşüme tamamen karşı olmadıklarını ancak hizmet verecekleri alanlar ile ilgili detayların hazırlanırken kendi fikirlerinin de alınması gerektiğini dile getirdiler. Sanayi çarşılarının sağlıklı çalışması için ihtisas alanlarına göre ayrılmasının genel bir kentsel dönüşümden daha yararlı olacağına inandıklarını ifade etti.

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Kösemusul, sanayi erbabının işlerini en iyi şekilde yapabilmeleri ve karlılığının artmasını sağlamak için SATSO olarak gereken desteği sağlayacaklarını, ancak sağlıklı ve hayata geçirilebilir bir proje üzerinden değerlendirilme yapılmasının daha doğru olacağını dile getirerek sanayi sitesi sakinlerine hayata geçirilmesi muhtemel bir proje hazırlanmasını önerdi.

İhtisas OSB'lerin hayata geçirilmesi ve kümelenerek büyümenin önemini de vurgulayan Kösemusul, bu anlamda da gerek, matbaacılar, gerek makine imalatçıları gerekse hurdacılar ve otomotiv galericileri için benzer projeler üzerinde çalıştıklarını ve SAMİB gibi, Matbaacılar Derneği, Otomotiv Galericileri Derneği'nin de bu çalışmaların nihayetinde ortaya çıktığını ifade ederek bu dernek çatısı altında sektörlerine göre sanayi alanları kurulması yönünde de gayret gösterdiklerini ifade etti.

 

Haber Tarihi : 18/8/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::