2'nci Karadeniz Spor Oyunları'nın yine Türkiye'de yapılması gündeme gelince Karadeniz Spor Oyunları Düzenleme Komitesi'ne teklif veren Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kurumsal destekleri almak için görüşmelerini yürütüyor.

2007 tarihinde Trabzon'da yapılan ve ile pek çok spor tesisi ve sportif kültür kazandıran Karadeniz Oyunları'nın Sakarya'da yapılması halinde ile sosyal, kültürel, ekonomik anlamda pek çok girdinin sağlanacağını Sakarya Valiliği'nce desteklendiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ömer Kalkan, SATSO'dan istedikleri ilgiyi gördüklerini belirtti. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da görüşlerini şöyle belirtti; “Uluslararası Spor Organizasyonları düzenlemek, ev sahibi kentlere, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtım açısından büyük fırsatlar sunuyor. Bu bilinçle hazırlıklarını sürdüren Sakarya; 2'nci Karadeniz Spor Oyunları'na ev sahipliği yapmadaki kararlığında. Adaylık başvurusu için dosya hazırlanmakta.

Organizasyonu, ekonomik açıdan ele alacak olursak, böylesine çok uluslu ve çok branşlı ve medyanın gözünün üzerinde olacağı bir spor organizasyonu şüphesiz ilimizi ekonomik açıdan canlandıracak ve bölgeye yeni yatırımların gelmesine de vesile olacaktır.

Sakarya'nın coğrafî, turistik özelliklerinin sportif faaliyetlerde kullanılarak gerekli tesisleşme ve tanıtımın yapılmasının getireceği gelişimin, ekonomik anlamda da ilimize kazanç sağlayacağı aşikârdır. Bu sebeple 2'nci Karadeniz Oyunları'na Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak gereken desteği verme kararlılığındayız.''

 

Haber Tarihi : 7/9/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::