Sakarya'nın yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Fotoğraf Sanatçısı Hüsnü Gürsel'in anısını yaşatmak amacıyla SATSO, SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve SAGÜSAD işbirliğiyle düzenlenen fotoğraf yarışmasına katılımda son günlere geliniyor.

 SATSO'ya ilden ve il dışından çok sayıda fotoğrafçı eser teslimine başladı.  Ulusal düzeyde tüm fotoğraf severlerin katılabileceği yarışmada ödüller: Birinciye 3.000 TL, ikinciye 2500 TL, üçüncüye 2000 TL. Ayrıca özel ödüller de olacak.

İnsan emeğinin üretime dönüşme sürecini kendine sıkça konu edinen değerli fotoğraf sanatçısı Hüsnü Gürsel anısına düzenlenen yarışmanın konusu, “ANADOLU'NUN IŞIĞINDA ÜRETİM”. Yarışmaya gönderilecek fotoğrafların son teslim tarihi ise 10 Ekim 2011. Yaz mevsimi boyunca yarışmacılara fotoğraf çekme fırsatı tanınması amacıyla süreyi uzun tutan düzenleyiciler, değerli jürinin değerlendirme yapacağını belirttiler.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, “Amacımız değerlerimizi hatırlamak, onların kişiliklerini yaşatmak ve Adapazarlı değerli fotoğraf sanatçısı Hüsnü Gürsel'in Türkiye için önemini bir kez daha hatırlatmak… Hüsnü Gürsel, öncelikle beyefendi kişiliğiyle örnek insandı. Eğitime ve sanata yaptığı hizmetlerle, birçok kişiyi bilim ve sanat dünyasına kazandırmış; fotoğrafta Adapazarı'nın adını dünyaya duyurmuştur.  ” dedi.

Detaylı bilgiler SATSO ve SAGÜSAD web sayfalarında yer alıyor.

Haber Tarihi : 14/9/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::