Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Meclis Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldıray Çakar, İş Kur Müdürü Tekin Kaya ve SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın UMEM Beceri 10 (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi ) hakkında bilgilendirmek amacıyla Toyota CEO'su Orhan Özer'i ziyaret ettiler.

Söz konusu ziyarette konuşan Mahmut Kösemusul UMEM Projesi ile ilgili detaylı bilgiler vererek şunları dile getirdi:

 “Kalifiye eleman yetiştirme programı olarak özetlenebilecek UMEM, Uzmanlaşmış Meslek Eğitimi kapsamında işyerlerinin talepleri doğrultusunda, işsizler çeşitli desteklerle eğitiliyor: “ İşsizlere de, kalifiye eleman arayanlara da umut UMEM '' Kurs-staj dönemleri kapsamında her gün için 15 lira ücret aldıkları gibi, iş kazası ve meslek hastalığı sigortaları devlet tarafından ödeniyor. İşverenlerimizin istediği becerilerle donatılmış, işyerine adaptasyonu sağlanmış, yetişmiş sertifikalı işçi istihdam etmenin kolaylığından faydalanacağı gibi, iş öğretme maliyetinin de ortadan kaldırılmış oluyor.  Bu proje Odamızın da içinde yer aldığı son yılların en önemli projesidir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü (MEB-ETÖGM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) ve Sakarya'da SATSO'nun proje ortağı olduğu UMEM'den Toyota Firması'nın da istifade etmesi hem firmanın istihdamı hem de ilimiz ekonomisi açısından büyük önem teşkil etmektedir.

 İlimiz ekonomisine önemli bir katma değer sağlayan Toyota'nın UMEM gibi uzun vadeli ve önemli bir projeden istifade ederek işçi alımlarını UMEM çerçevesinde gerçekleştirmesinin diğer firmalara da örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz.”

Goodyear gibi Yazaki gibi firmaların da UMEM Projesi'nden yararlanarak eleman alımı gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Kösemusul bu konuda firmaların daha duyarlı davranmaları gerektiğini vurguladı. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ayrıca oluşturulan konsorsiyumun Toyota'dan başlayarak tüm firmalara ulaşıp UMEM'in ciddi anlamda kavranmasını ve uygulanmasını sağlayacaklarını ifade etti.

İş-Kur Müdürü Tekin Kaya ise UMEM Projesinin detayları hakkında bilgi vererek UMEM'in ciddi bir sistem olduğunu, bu sistemin işveren destekli ve işverenlerin kendilerini geliştirebilmeleri ve istihdam konusunda yaşadıkları sıkıntıları en aza indirebilmek için oluşturulmuş bir proje olduğunu ifade etti.

Toyota CEO'su Orhan Özer ise konu ile ilgili olarak çalışmalara başladıklarını ve ilerleyen dönemlerde bu projeden istifade edebileceklerini,  UMEM Projesi'nin kalifiye eleman ihtiyacı anlamında çok ciddi ve firmaların ihtiyacına yönelik hazırlanmış önemli bir proje olduğunu ifade etti.

Özer ayrıca Sakarya'da olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek Toyota ile birlikte ilin kalkınması ve gelişmesinin de kendileri için önemli olduğunu dile getirdi.

Haber Tarihi : 19/9/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::