Sakarya L Tipi Cezaevi'ne Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından yaptırılan çok amaçlı salon törenle açıldı. Cezaevindeki açılış törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta,  SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut  Kösemsusul, yöneticiler,tutuklu ve hükümlüler katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Sakarya L tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Metin Sönmez, Atatürk'ün 'Eğitimdir ki bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya bir milleti kölelik veya yoksulluğa terk eder' sözünün bir milletin kaderinde ne kadar önemli bir rol oynadığını gösterdiğini söyledi.

Hükümlü ve tutukluların eğitim, öğretim hizmetleri ile sosyal ve kültürel faaliyetleri için kullanılacak olan salonun SATSO'nun 30 bin TL hibesi ile yapıldığını ifade eden Sönmez, "Şüphesiz ki yapılan bu yardımın tek kuruşu bile boşa gitmeyecektir. Hükümlü ve tutukluların eğitim ve öğretim hizmeti amacıyla kullanılacak olan bu salonda nice konserler ve seminerler düzenlenecektir. Böylece hükümlü ve tutuklular burada bulunduğu süreci verimli bir şekilde değerlendirmiş olacaklardır." diye konuştu. 

Ceza infaz kurumlarında sosyal ve kültürel faaliyetlerin haricinde eğitim, öğretim ve sportif faaliyetlerin de yürütüldüğü bilgisini veren Sönmez, "Onlara iş ve meslek kursları açarak meslek edinmelerini sağlamaktayız. Kısaca ceza infaz kurumumuz bir eğitim yuvası olarak kullanılmaktadır. Bu faaliyetler kapsamında 40 açık ilköğretim, 75 açık lisesi, 28 açıköğretim fakültesi öğrencimiz mevcuttur. Türkiye'de L tipi ceza infaz kurumları içinde ilk kez böyle bir salonun açılmasında bizlere büyük katkısı olan SATSO'ya teşekkür ediyoruz." dedi. 

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta da modern ceza hukuk sistemlerinde hürriyeti bağlayıcı cezaların temel amacının insanların sadece özgürlüklerini kısıtlamak değil, onları iyileştirmeye tabii tutarak topluma yeniden kazandırılması olduğunu kaydetti. 

Konuşmaların ardından SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul'a bir hükümlünün yaptığı kendi portesi hediye edildi.  SATSO Başkanı Kösemusul'a hediyesini Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ile cezaevi müdürü Metin Sönmez birlikte verdi. Çok amaçlı salon 100 kişilik oturma kapasitesine sahip bulunuyor.

Haber Tarihi : 3/10/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::