Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Başbakan'ın yerli oto isteğinin ardından yürüttüğü ''Yerli otomobil üssü Sakarya olmalıdır''.görüşünü en üst düzeye taşıdı. SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ,Başbakan Erdoğan'ın yerli otomobil çağrısına Sakarya'dan adres göstererek cevap veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Güney Afrika ziyaretine katıldı.Başbakan Erdoğan ile uçakta yaptığı uzun görüşmede bu isteği ileten Başkan Kösemusul şöyle dedi ;;"Yerli otomobil üssü Sakarya olmalıdır. Sakarya bunun için yeterli birikime sahip. Dünya'da sıfır hata ile otomobil üretilen araçlar Sakaryalı işçinin eseri. Toyota'nın en verimli fabrikası Sakarya'da... Otokar, Otoyol, Tırsan burada. Bilgi desen var, işçi desen var. Bu konuda desteğinizi istiyoruz Başbakanım '' Başbakan Erdoğan da Sakarya'daki avantajlar konusunda detaylı bilgiler sordu ve ardından otomobil üretmeye talip firmalara bu fırsatların tanıtılmasını istedi. Başkan Kösemsusul da bu konuda Sakarya Üniversitesi ile bir çalıştay hazırlıkları olduğunu belirtince Başbakan çok memnun olduğunu ve çalışmaların birlik ve beraberlik içinde sürdürülmesinin Sakarya'nın şansını artıracağını belirtti. SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ,Güney Afrika'dan gönderdiği mesajda Sakarya lobisinin konuya destek vermesi çağrısında bulunarak '' Vali, Belediye Başkanları, Milletvekilleri , oda başkanları birlik ve beraberlik içerisinde olursak, Sakarya yerli oto üssü olur. Ben sıcak mesajı aldım'' dedi.
Haber Tarihi : 5/10/2011