Başbakan Erdoğan'ın Güney Afrika ziyaretine katılan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul;

"Sakarya Adına Olumlu Görüşmelerde Bulundum"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Afrika ziyaretine katılan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, olumlu izlenimlerle döndüğünü ve seyahat sırasında üst düzey yöneticilerle Sakarya ilinin ekonomik potansiyeli üzerine görüşmeler yaptığını belirtti.

 Gezi sırasında Hükümetteki bakanlarla istişare kurduğunu, özellikle Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın ayrıca TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Sakarya ilgisini takdirle izlediğini belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; "Sakarya, artık duble yolları, inşaası bitmekte olan demiryolu ve limanı ile lojistik anlamda bölgede, dikkat çekiyor. Eğitimli insan kaynakları, doğası ve enerji kaynaklarına yakınlığı, OSB alanları avantaj sağlıyor. Yatırımların yeri seçilirken ilimizin avantajlarını kamuoyu ve yatırımcıların dikkatine sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güney Afrika gezisine de bu anlamda başarılı bir gezi olarak bakıyorum.

Başta Başbakanımız, bakanlarımız, yatırımcı işadamları; örneğin, Erdoğan Demirören ile olan temaslarımda ilimizin avantajlarını aktarma fırsatı buldum. Bu görüşmelerin akabinde aldığım sıcak mesajlarla ilimizdeki yükümlülükleri yerine getirme çalışmalarının içinde olacağız. Başta Sakarya Valimiz, milletvekillerimiz Sakarya Üniversitemiz, Marmara Kalkınma Ajansımız, Büyükşehir Belediyemizin, Ankara lobimizin ortak çalışmalarıyla Sakarya'ya yatırımların geleceğine inancım tam.'' dedi.

 


Haber Tarihi : 6/10/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::