TOBB, Halkbankası ve Yapı Malzemeleri sektörü işbirliğinde başlatılan "Evini Yenile Türkiye" kampanyasına SATSO'nun Meslek Komiteleri'nden de destek geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)-Yapı Malzemeleri Sektörü - Halk Bankası işbirliğinde 1 Eylül'de başlatılan ve 100 bin tüketiciye ulaşması hedeflenen ''Evini Yenile Türkiye'' kampanyası kapsamında tüketicilerin ev yenileme ihtiyaçları için cazip imkânlar yaratılması hedefleniyor.  

İlimizdeki tüketicilerin ev yenileme ihtiyaçlarına cazip imkanlar sunmak amacıyla SATSO'ya bağlı Meslek Grupları da ''Evini Yenile Türkiye'' kampanyasına destek veriyorlar.   

 

Söz konusu kampanyaya Meslek Gruplarımızca verilen destekler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Engin Özkoç, Halk Bankası Müdürü Cafer Düğün ve Odamıza bağlı İklimlendirme Sistemleri ve Sıhhi Tesisatçılar, Mobilya ve Ev Dekorasyon Ürünleri Ticareti, Dayanıklı Tüketim Malları, Elektrik ve Elektronik Malzemeleri İmalat ve Ticareti, İnşaat Malzemeleri Toptan ve Perakende Ticareti, Boya, Nalburiye, Makine, Hırdavat ve Teknik Malzeme Ticareti, Mobilya ve Ahşap Ürünler İmalatçıları, Kauçuk ve Plastik İmalatçıları Meslek Komitelerinin üyelerinin katılımı ile bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda sektör temsilcileri kampanya dahilinde tüketicilere sunmuş oldukları fırsatları anlatılılar.

 

SATSO'nun Meslek Komitesi Başkanları, Halk Bankası yetkilileri, Agdaş temsilcisi ve kampanyaya destek veren firma yetkilileri kampanyanın detaylarına, bu çerçevede verdikleri desteklere yönelik birer sunum yaparak evlerinde tadilat yapmayı düşünen tüketicilerin  bu önemli fırsattan yararlanmaları gerektiğini ifade ettiler.

 

KAMPANYA HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

Kampanyadan nasıl yararlanabilirim?

"Evini Yenile Türkiye!" kampanyasından yararlanmak için; kampanyaya üye bayilerden birine veya size en yakın Halkbank Şubesi'ne uğramanız yeterlidir.

Kampanyaya üye bayileri nasıl öğrenebirim?

"Evini Yenile Türkiye!" Kampanyası'na katılan firmaların bayilerine;

  • Bayilerin vitrinlerinde asılı "Evini Yenile Türkiye" sticker'larını takip ederek,  
  • 444 0 400 Halkbank Dialog'u arayarak,  
  • veya Halkbank şubelerinden öğrenebilirsiniz.

Kampanya hangi tarihe kadar geçerli?

"Evini Yenile Türkiye!" Kampanyası'ndan 30 Kasım 2009 tarihine kadar yararlanabilirsiniz.


Kampanya dahilindeki kredi seçenekleri nelerdir?

"Evini Yenile Türkiye!" kampanyası kapsamında Halkbank'tan kullanabileceğiniz krediler hakkında ayrıntılı bilgi almak için bankanın web ana sayfasındaki "Kredi Alternatifleri ve Hesaplama" menüsünü kullanabilir veya en yakın Halkbank şubesine uğrayabilirsiniz.


Kampanya kapsamında Halkbank'tan ne kadar tutar ve hangi vadede kredi kullanabilirim?

Kredinin üst limiti 50.000.-TL.olup, 36 aya kadar vadelendirme yapılabilmektedir.


Kampanya kapsamında kredi alıp alamayacağımı nereden öğrenebilirim?

Kampanya kapsamındaki kredi talebinizi size en yakın bir Halkbank şubesine uğrayarak bildirmeniz halinde, gerekli kredi değerlendirmesi yapılarak tarafınıza kısa sürede bilgi verilecektir.


Kredi kullanabilmem için gerekli evraklar nelerdir?

  • Üye bayiden yapılan alışverişin bedelini gösteren proforma fatura
  • Gelir Belgesi
  • Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı Fotokopisi)
  • İkametgah belgesi (veya adınıza kayıtlı son 3 aya ait ödenmiş telefon, elektrik, su vb. fatura)

Proforma fatura olmadan kredi kullanabilir miyim?

Ev tadilatı amacıyla ve yalnız kampanyaya üye olan bir bayiden alışveriş yaptığınızı belgelemeniz gerekmektedir. Buna istinaden size kullandırılan krediler, şahsınıza nakden ödenmeyecektir. Bu nedenle mutlaka proforma fatura karşılığı kredi kullanabilirsiniz.


Belgelediğim fatura bedelinin daha altında veya üstünde kredi talebinde bulunabilir miyim?

Bayilerden yapacağınız alışverişin bir kısmını peşin ödeyeceksiniz, proforma faturayı kredi tutarı kadar kestirmeniz gerekecektir. Proforma fatura toplamının daha üstünde bir kredi talep ederseniz, bu talebiniz Halkbank tarafından kampanya dışında değerlendirilecektir.


Bütün alışverişimi tek bir bayiden yapmak zorunda mıyım?

Hayır. "Evini Yenile Türkiye!" kampanyasına üye olan tüm bayilerden alışveriş yaparak, bunların toplamı kadar krediyi bir Halkbank Şubesi'nden talep edebilirsiniz. Şubeniz, sizin farklı bayilerden yapmış olduğunuz her alışverişin bedelini yine otomatik olarak o bayilere pay ederek gönderecektir.


Farklı bayilerden yaptığım alışverişler için tek bir kredi kullanabilecek miyim?

Evet. Kampanyaya üye bayilerden yapmış olduğunuz tüm alışverişler için alacağınız farklı proforma faturaların toplam tutarı üzerinden tek bir kampanya kredisi kullanabilirsiniz. Halkbank Şubeniz, sizin farklı bayilerden yapmış olduğunuz her alışverişin bedelini yine otomatik olarak o bayilere sizin yerinize gönderecektir.


Kampanyaya üye olmayan bayilerden yapacağım alışverişler için de kredi kullanabilir miyim?

Hayır. "Evine Yenile Türkiye!" kampanyasında yalnız kampanyaya üye bayilerden yaptığınız alışverişler için Evini Yenile Kredisi kullanabilirsiniz. Üye olmayan bayilerden yapacağınız alışverişler için Halkbank şubeniz size farklı kredi seçenekleri sunacaktır.


Satın alacağım mal bedellerinin yanında işçilik, ustalık gibi hizmet bedelleri de krediye dahil mi?

Kampanyaya üye olan bayiler tarafından verilen işçilik, ustalık adı altındaki hizmetlerin bedeli proforma faturada belirtildiği takdirde; bu hizmetlerin bedeli, toplam fatura bedelinin %50'sini geçmemelidir.


Masrafsız kredi seçeneğinde hiçbir masraf ödemeyecek miyim?

"Evini Yenile Türkiye!" kampanyasının masrafsız kredi seçeneği için sadece Hayat Sigortası poliçe primi dışında başka hiçbir masraf ödemeyeceksiniz.


Ev tadilatımı daha önce yaptırdım.Krediden faydalanabilir miyim?

Eğer alışverişinizi kampanyaya üye bayilerden yapmış iseniz ve mal/hizmet bedelinin tamamını veya bir kısmını henüz bayiye ödememişseniz, bu alışverişleriniz gösteren faturayı Halkbank şubesine ibraz etmeniz halinde Evini Yenile Kredisi'nden faydalanabilirsiniz.


Kullandığım kredi için evime ipotek konulacak mı?

Evini Yenile Türkiye Kampanyası için kullanacağınız kredi için ipotek veya kefil şartı bulunmamaktadır. Ancak şube tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda Banka'nın kefil talep etme hakkı saklıdır.


Krediden yararlanmak için ev sahibi veya kiracı olmamız fark eder mi?

Hayır. Kampanyadan faydalanabilmeniz için ev sahibi veya kiracı olmanızın, kredi talebiniz açısından herhangi bir önemi bulunmamaktadır.


Evimin kaba inşaatı bitti. İç düzenleme için kampanyadan yararlanabilir miyim?

Müteahhitlik vb faaliyetlerle veya mesleki olarak konut yapımı ile iştigal etmiyorsanız, kendi evinizin ince düzenlemelerini yaptırmak için kampanya kredisinden yararlanabilirsiniz

Haber Tarihi : 6/11/2009
PAYLAŞ
Son Haberler ::