1 Temmuz 2012 tarihinde hizmete girecek "6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu  ile ilgili ilk seminer Türkiye'de ilk defa Sakarya'da yapıldı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonuyla düzenlenen seminere SESOB Başkanı Hasan Alişan, SMMMO Başkanı Selaattin Çakırsoy  TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Sönmez, Sakarya Ticaret İl Müdürü Özcan Keskin, Kocaeli SMMMO başkanı Ender Şenol Yatırım Finanasman Menkul Değerler A.Ş. izmit Şube Müdürü Cihat Kaymas ile çok sayıda mükellef ve  SMMMO organizasyonuyla gelen mali müşavirlik mensupları katılarak detaylı bilgi edindiler. 14.02.2011 tarih ve 27846 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak, 01.07.2012 tarihinde de yürürlüğe girecek Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı İmdat Ersoy ve bakanlık yetkilileri Sakarya Ticaret Sanayi Odası Ali Coşkun Toplantı Salonunda bilgilendirme yaptılar

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi ;

''Yeni Türk Ticaret Kanunu, sanayicinin, tüccarın ve esnafın anayasası konumundadır. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve tüm mükelleflerin kanun değişikliğinden etkin yararlanması ve zarara uğramaması adına düzenlenen seminere hoşgeldiniz.

Yetkililerimizin dediği gibi Türkiye'nin rekabet gücünü artırması anlamında çok önemli bir düzenleme olan Yeni TTK, iş yapma şeklini baştan inşa ediyor. Her yeni kanunda olduğu gibi zihinlerimizde kavram kargaşamız var. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı İmdat Ersoy ve bakanlık yetkilileri çok değerli vakitlerinden ayırarak bizlerle birlikteler.Bu seminerde kanunu detaylarıyla aktararak bizleri bilgilendirecekler.

SATSO olarak ilk başta dikkatimizi çeken yenilik Kanun hükümlerine göre tacirlerle ilişkiye girecek herkesin, tacir ile ilgili bilgilere ulaşabilecek olması. Ticaret sicili kayıtlarının elektronik ortamda merkezi bir yapıda güncel olarak tutulması ve bu kayıtlara elektronik ortamda erişim imkanı sağlanması. Böylece işletmelerimizin ticaret sicil hizmetlerinde ortaya çıkan zaman kayıplarının giderilmesi planlanmış. SATSO kayıtlarını e-sicil olarak yapılandırmaya başlamıştı zaten. Bu anlamda öncü kurumlardan biriyiz.

Kanun, başta bilişim sektörü olmak üzere iş hayatına birçok yenilik getiriyor. Dijital Türkiye'nin oluşturulması için çok önemli bir dönem.Yeni TTK, iş süreçlerinin elektronik ortama taşınmasını destekleyerek başta KOBİ'ler olmak üzere tüm şirketlerin rekabet güçlerinin artmasına, dolayısıyla Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayacak.

Yeni Türk Ticaret kanunu ile Türkiye ekonomisinde yeni bir dönem başlayacak ve Uluslararası standartlarda kurallar ticari hayata hakim olacaktır diyor, katılımcılara ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı İmdat Ersoy'a  ve değerli konuşmacılara teşekkür ediyorum.

" Yeni Türk Ticaret kanunu ile Türkiye ekonomisinde yeni bir dönem başlayacak ve Uluslararası standartlarda kurallar ticari hayata hakim olacak'' diyerek kanun hakkında iik ağızdan detaylı bilgiler veren Gümrük ve Ticaret Bakanlığ İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı İmdat Ersoy Türkiye'de ilk seminerin Sakarya'da yapıldığını belirtti ve katılımcılardan yöneltilen soruları da cevaplandırdı. Seminer yarından itibaren www.satso.org.tr sitesinden istenildiği zaman izlenebilecek.


Haber Tarihi : 18/10/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::