Geçtiğimiz hafta ilk defa ülkemize "NRW Goes toTurkey" markası altında büyük çapta bir iş gezisi düzenlendi.

 

Söz konusu iş programı çerçevesinde 1.Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası ortak organizasyonuyla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında ilgili sektörlerdeki Alman İş adamlarıyla Türk İşadamları arasında Odamızda ikili işbirliği görüşmeleri yapıldı.

İki ülke iş adamlarının karşılıklı iş birliği ve ticari ilişkileri geliştirmek adına Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda hazırlanan ve özel bir platformda gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde her iki taraf iş adamlarının bu ziyaretten ve ikili işbirliği görüşmelerinden memnuniyet duyduğu gözlendi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen "NRW Goes toTurkey" iş gezisinin sonraki yıllarda daha kalabalık bir katılımla devam etmesi bekleniyor.

İkili iş görüşmelerinin ardından SATSO Sosyal Tesisinde bahse konu Alman İş Adamları ve Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldız Bezek, Meclis Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, Yurt Dışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Günay Güneş'in ev sahipliğinde ikili iş görüşmelerine katılan Odamız Üyesi firmalar ile birlikte Alman Heyete bir öğle yemeği tertip edildi.

Otomotiv yan sanayi, metal sanayi, lojistik, taşımacılık ve Enformasyon Teknolojileri, E-Commerce, Finans Hizmetleri, Finansal Hizmetler, Vergi Danışmanlığı, Şirket Danışmanlığı sektörlerinden toplam 9 firmanın katıldığı programa ilimiz firmalarından da oldukça yoğun bir ilgi gösterildi.


Haber Tarihi : 24/10/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::