Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası KOBİ Ar-Ge Projeleri Geliştirme Komisyonu ve Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile SATSO Meclis Toplantı Salonunda "Fırsatlar Ve Destekler Bilgi Günü" düzenlendi.

SATSO Ali Coşkun Konferans Salonunda gerçekleşen seminere SATSO üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve Ar – Ge yapan firma yetkilileri katıldı.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan 1. OSB Müdürü Ahmet Çıbuk,  Sakarya'daki işletmelerin yararlanacağı pek çok hibe ve destekler olduğunu belirterek, katılımcılara hoş geldiniz dedi. 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldıray Çakar ise konuşmasında;

"Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin iş geliştirmelerine yönelik birçok çalışmayı yürütüyor. SAİGEP, ülke günleri, eğitimler, seminerler özellikle gelişmesini istediğimiz AR_GE konusunda büromuz faaliyetlerde bulunuyor.

Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile KOBİ Ar-Ge projeleri Geliştirme Komisyonu'nca hazırlanan bu program "Fırsatlar ve Destekler Bilgi Günü" başlığını taşıyor. Sakarya'daki işletmelerin yararlanacağı pek çok hibe ve destekler var. Ancak pek çok işletmenin yeterli bilgisinin olmadığını tespit ettik.

 Programın sonunda yönelteceğiniz sorularla hiçbir tereddütünüz kalmadan desteklere başvurun. Sakarya yararlanacağı desteklerden mahrum kalmasın. Programın düzenlenmesinde emeği geçen Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerine, KOBİ Ar-Ge projeleri Geliştirme Komisyonu'na teşekkür ediyor, toplantının hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

MARKA (T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) Sakarya Destek Ofisi Koordinatörü Abdulkadir Uslu, KGF (Kredi Garanti Fonu) Sakarya Şube Müdürü Göksel Gülen,

KOSGEB (T.C. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz, TÜBİTAK-TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı)  TEYDEB Bilimsel Programlar Uzmanı Oğuz Özbay, TEYDEB Bilimsel Programlar Uzmanı

Mete Tosunoğlu, Utku Seçkin özel sektör firmalarının faydalanabileceği geri ödemesiz ve geri ödemeli destekler ve proje hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verildi.

Gerçekleştirilen detaylı sunumlar ve bilgilendirmelerin ardından uzmanlar katılımcıların sorularını cevapladı.

 Programa katılanlar Fırsatlar Ve Destekler Bilgi Günü'nden oldukça memnun ayrılacaklarını dile getirdiler.

 

 


Haber Tarihi : 25/10/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::