SATSO- KOSGEB, İl Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle "İş Arama İş Kur" adı verilen program 15 Kasım Salı saat 15.00'te başlıyor.

 Projesi olan girişimcilerin 1 aylık eğitimle girişimcilik vasfı kazanmaları ve bunun akabinde KOSGEB tarafından maddi anlamda da desteklenmesini içeren program, gelir yaratacak fikirlerin gerçekleşmesine yardımcı oluyor.

 Global Girişimcilik Haftası'nda başlatılacak kurs için SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları söyledi; " 'İş Aramayın İş Kurun' girişimcilik programı ile de bölgedeki girişimcilik potansiyelini artırmayı hedefliyoruz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlerin bilgisini ve bununla paralel cesaretleriniz artıracak çözümler için buradayız. Gerek mevcut girişimcilerimizi desteklemek gerek potansiyel girişimcilerimizi ortaya çıkarmak gerekse en az bunlar kadar önemli olan girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için odamız bünyesindeki diğer ilgili birimlerle koordinasyon içinde çalışıyoruz. Program, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB tarafından yürütülüyor. Ön projeleri kabul edilerek kursa katılmaya hak kazanan girişimcilere başarılar diliyorum.''

'BEKLEME HAREKETE GEÇ'

SATSO Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu, Başkanları da Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde İstanbul'da yapılacak etkinliklerde ilimizi temsil edecekler.. Dünya'da 105 ülke tarafından her Kasım'ın 3. Haftası kutlanan Global Girişimcilik Haftası, 2009 yılından beri Türkiye'de,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu ve Endeavor Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.     Etkinliklerin sloganı "Bekleme harekete geç"

Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık, Sakarya'da da girişimciliği tanıtmak ve özendirmek üzere yıl boyunca projeler yürüttüklerini, Yılın Girişimcisine ödül vermelerinin yanısıra Sakarya Girişimciler Kurulu olarak MARKA işbirliğiyle girişimcilik fikrine ödül vermelerinin büyük ilgi topladığını belirterek yarışmayı her yıl yapmayı planladıklarını, Yılın Girişimcisi seçilen Mesut Fıçıcıgil'i de kurul olarak ziyaret edeceklerini belirtti.

Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu; "2011 ikinci KOSGEB-SATSO Girişimcilik Kurulu, 15 Kasım 2011 Salı saat:15.00'teOdamızda başlayacak.  Girişimcilerimizi desteklemek için orada olacağız.  Kurs başlangıcından sonra KOSGEB desteği alarak Sabun üretimi yapan ve işyerini açan Sayın Esra Akıcı'yaKadın Girişimciler Kurulu olarak ziyarette bulunacağız."dedi.


Haber Tarihi : 14/11/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::