SATSO- KOSGEB, İl Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle "İş Arama İş Kur" adı verilen eğitim programı açılışında konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Girişimcilere "Durma Harekete geç" dedi.

Global Girişimcilik Haftası çerçevesinde yapılacak etkinliklere de değinen Kösemusul şunları söyledi;

"SATSO'ya hoş geldiniz. Siz bu adımı attınız, bize düşen bundan sonra sizlere her konuda destek olmak.  Çünkü gelecekteki üye adaylarımızsınız ..İcat çıkartan, eski köye yeni adet getiren, taşın altına elini koyan gençler istiyoruz. Zamanın ruhunu yakalamak zorundayız. O nedenle girişimcilik kültürünü yayarak gençlere ve iş fikri olanlara diyoruz ki;'Durma harekete geç'

'Türkiye'nin bu harekete ihtiyacı var ve sizlerde de bu enerji var. Global Girişimcilik Haftası'nda başlayan kursun oldukça yararlı geçeceğine inanıyorum. Çok değerli bir eğitmeniniz var. Sayın Barış Göker'den alabileceğiniz her bilgiyi alın.

Sizin gibi değerli girişimcilerimiz için de ''İş Aramayın İş Kurun" projeleriyle onlarca girişimcimize eğitim verdik ve iş sahibi olmalarını sağladık. Artık KOSGEB' e MARKA'ya proje başvuruları gittikçe artıyor. KOSGEB Müdürü İsmet Yılmaz'dan  Ar- Ge başvurularında da iller arasında üst sıralara çıktığımız bilgilerini aldık, sevindik. Bu konularda pek çok hibeler var, Sakarya'da yararlananlar artsın istiyoruz. İş geliştirmek isteyenlere de SATSO'ya gelin diyoruz. Yararlanılacak hibeler ve destekler hakkında bilgi veren KOBİ AR-Ge Birimimiz var.

Yeter mi yetmez. SATSO Meclisi Kadın Girişimciler Kurulu'nun önerisiyle  geçen yıl önemli bir karar aldı ve bu girişimcilik kurslarına katılıp iş kuran üyelerimize giriş aidatını %50 indirdi.

SATSO Genç Girişimciler Kurulu'nun önerisiyle de MARKA illeri arasında açılan yeni iş fikirleri yarışması sonucu her ilde bir girişimci 25.000 tl hibe almaya hak kazandı ayrıca şimdi sizin kazanacağınız destekleri de alacak. Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarımız bu önerileri dışında pek çok çalışma yaptılar, Kendilerini buradan kutlamak istiyorum. Global Girişimcilik Haftası çerçevesinde ilimizi temsil edecekler, başarıları bizim olacaktır. Sayın İffet Hacıeyüpoğlu ve Sayın Tolga Ballık'ı ve ekibini yürekten kutluyorum.

Ve siz değerli girişimcilere diyorum ki, kursu tamamlayın, işinizi kurun ve SATSO 'nun size sağladığı imkanlardan, başta %50 indirimli giriş aidatından yararlanmaya başlayın. Durmayın harekete geçin kolay gelsin...''

 KOSGEB adına da KOBİ Uzman Yardımcısı Erhan Korkut bilgiler verdi. Eğitim Programını verecek olan Barış Göker de girişimci adaylarına 6 hafta sürecek 60 saatlik kurs hakkında bilgiler verdi. Eğitime 30 kursiyer ve dinlemek isteyen girişimciler katılıyor.

 

 

 


Haber Tarihi : 15/11/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::