Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde girişimciliği özendirme ve varolan destekleri tanıtma çalışmaları sürdürülüyor.

 Sakarya GGK da SATSO'nun düzenlediği Sakarya'nın Yıldızları Ödül Töreni'nde 'Yılın Girişimcisi' seçilen Mesut Fıçıcıgil' ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Sakarya GGK Başkanı Tolga Ballık şunları söyledi;

''İşsizliğin çağımızda tek çözümü girişimciliktir. Aslında Türk insanının aklında hep bir şeyler yapma fikri vardır ama cesaret ve desteklerin yetersizliği gibi bu ekonomik kaygılar sebebiyle ötelenmiştir. Sakarya Genç Girişimciler Kurulu olarak yaptığımız etkinliklerle bunlara katkı sağlıyoruz. Biliyorsunuz bir yarışma yaptık bundaki amacımız ise bu girişimcilere destek olmaktır. Biz burada tabi farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Sakarya Genç girişimciler Kurulu olarak son bir sene içerisinde çok ciddi sponsorluklar da bulunduk. Özellikle de üniversiteye ağırlık verdik çünkü dünyaya baktığınız zaman girişimcilerin çıkış noktası üniversitelerdir. Bu yüzden üniversitedeki kulüplere çok önem verdik.

Sakarya Genç Girişimciler Kurulu olarak önümüzdeki günlerde Türkiye'de tanınmış ekonomistleri, iş adamlarını ilimize davet edeceğiz. Türkiye'ye imzasını atmış tecrübeli insanları getirip onların tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Girişimciliği özendirici yarışmalara, kurslara devam etmek istiyoruz. Yarışmamızın önümüzdeki günlerde ödül töreni olacak.. Sakarya gibi bir şehirde her sene 1000 yeni girişimciye ihtiyacımız bulunmaktadır. Ancak bu şekilde şehrimizdeki işsizliği azaltabiliriz.

TOBB'un yeni uygulaması ile Genç Girişimciler Kurulları bünyesinde meclisler oluşturulacak. Sakarya'nın da toplam 147 tane kontenjanı var. Sakarya'daki 40 yaş altı girişimciler bir kurul içerisinde toplanıp yönetim kuruluna fikir üreten, yönlendiren, neler yapılması gerektiği ile ilgili fikir veren bir kurum haline gelerek icra mekanizması olacak. Sakarya GGK Türkiye'de bunu oluşturup yönetim kurulundan geçiren ilk kuruldur. Bundan gurur duyuyoruz. Biz ilk olduğumuz için atandık. Önümüzdeki günlerde kurulumuzu toplayıp faaliyetimize başlamak istiyoruz. Bundan sonra Genç Girişimciler yönetim kurulu seçimle gelecek. Sayın Mesut Fıçıcıgil'i de "akıllı konut'' sistemini Sakarya'ya getirdiği için başarılı girişimci olarak gördük takdir ettik." dedi.

Projesiyle ilgili bilgi veren Mesut  Fıçıcıgil ise Serdivan'da 13  bin metrekare alana 11 konut yerleştirdiklerini her bir konutta havuz dahil konfor anlamında tesisi olduğunu ve getirdikleri sistemle evden uzakta olunsa dahi evdeki her şeye müdahale edilebildiğini ve kontrol edilebildiğini, yabancı yatırımı da Sakarya'ya çektiklerini  anlattı
Haber Tarihi : 16/11/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::