Sakarya Profesyoneller Derneği SAKPRODER otomotiv uzmanı üyeleri, SATSO'yu "Yerli Otomobil Üretim Üssü" kurulması konusunda destek ziyaretinde bulundular.

 

SAKPRODER Onursal Başkanı Gökhan Taşdeviren ve beraberindeki heyet, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul'u önce makamında ziyaret etti. Hazırladıkları raporu SATSO heyetine sunan SAKPRODER üyeleri, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul'un ''Yerli otomobil üssü Sakarya olsun ''önerisiyle başlattığı çalışmaları yakından izlediklerini ve doğru noktalarla temaslarını değerlendirerek destek olma kararı aldıklarını ileterek yerli otomobilin üretim kararı alınması durumunda seçilecek ilin Sakarya olması konusunda kararlılık ve desteklerini belirttiler.

 

Hazırladıkları raporu sunan SAKPRODER ana başlıklarıyla şu konulara değindi;

 

Lojistik imkan ve En Başarılı Üreticiler Sakarya'da

Lositik imkan olarak Sakarya en uygun alandadır, bu herkesçe bilinen bir konudur. Ayrıca tedarikçi alt yapısı ve barındırdığı otomotiv devlerinin üretim üssü olması konusunda en iyi örnekleri sunmaktadır, bu da herkesin malumudur.

 

Çalışan Yetkinliği En Üst Seviyede

Bunların dışında Sakarya'da otomotiv yetkinliğine sahip binlerce insan bulunmaktadır. Bunların bir kısmı başka şehirlerde görev yapmaktadır. Özetle; tasarım alt başlığında yorulma testleri, deney tasarımı, catia ve autocad tabanlı tasarım ve imalat konularında profesyonel insan kaynağımız hazırdır.

Üretim konusunda şanzuman ve motor imalatından, talaşlı imalata, sac ve pres imalat bilgisinden kataforez boyaya kadar bilgi birikimi ve uygulama tecrübesi en üst seviyededir.

Satış ve pazarlama konusunda ise Türkiye ve Sakarya dinamikleri göreve hazır bulunmaktadır.

Dolayısıyla Sakarya çalışan yetkinliği, uzmanlık ve profesyonellik açısından bu projeyi gerçekleştirebilecek kapasitede en uygun ildir.

 

Müşteri segmentasyonu ve hedef maliyet önemli

Üretilecek aracın hangi gelir grubuna hitap edeceğinin önemini vurgulayan Gökhan Taşdeviren işin en önemli kısmının konsept belirlemesi olduğunu ve bunu belirleyecek tek iradenin hükümet veya yatırımcı olmayıp, gerçek müşteri talebinin varlığı ve rekabet edilebilecek noktayla kesiştiği alan olduğunu söyledi.

 

Hedef: Dünya Pazarları

Yerli pazarın dinamizmine rağmen ilk dört yıllık süreç için en az 1,5 Milyar Dolar kaynağın gerektiğini belirten Gökhan Taşdeviren, eğer dört yılda 500.000 araç satışına ulaşılamazsa projenin başarısız olacağını ifade etti: Hedeflerin yüksek olması bir hayalden ibaret değildir, bunu yapabilecek kaynağa sahibiz diyen Taşdeviren ve beraberindeki heyet SATSO Başkanı Kösemusul'a gayretlerinden ve bu projeyi sahiplenmelerinden dolayı işinde ehil olan herkes adına teşekkür ettiklerini belirtti.

 

Kösemusul: Bu projeyi Sakarya'ya dahil edebilirsek ne mutlu

Projenin Sakarya iline kazandırılması ve gelecek nesillere bırakılabilecek bir eser peşinde olduklarını ifade eden SATSO Başkanı Kösemusul "Tüm gayretimiz Sayın Başbakan'ımızın ortaya koyduğu bu projenin tüm Türkiye adına gerçekleşmesini ve üs olarak en uygun şehir Sakarya'da projenin başarılmasını arzu etmekteyiz. Yerli otomobilin gelişi sadece sanayide değil, ticari ve sosyal hayatta da Sakarya'ya ivme kazandıracaktır. SATSO'nun projeleri destek arttıkça gerçekleşmeye en yakın projelerdir. Hayallerimizde yanımızda olanlar arttıkça memnun oluyor ve gerçekleştirme hevesimiz artıyor. Koltuğumun altına dosyalarımı alıp gereken her kişiye gideceğim ve önerilere de açığım " şeklinde konuştu.


Haber Tarihi : 16/11/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::