Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)'nın hizmet alanını kapsayan illerdeki Ticaret Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Sanayi Odalarının ilgili Meslek Komitelerinin katılımlarıyla iletişim, kırtasiye, danışmanlık ve bilgisayar zümrelerini içeren Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı'nın ilki Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

SATSO'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen MARKA İlleri Müşterek Komite Toplantısı'na SATSO'dan 12.Meslek (Kırtasiye, Baskı İşleri Ve Medya Kuruluşlarının Faaliyetleri), 28.Meslek (Temizlik, Güvenlik, Müşavirlik Ve Danışmanlık Faaliyetleri) ve 31.Meslek (Telekomünikasyon Ve Bilgisayar Faaliyetleri) Komite başkanları ve komite üyeleri iştirak etti.

Bilişim sektörü ile ilgili değerlendirmeler ve sorunların dile getirildiği toplantının açılış konuşmasını Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul yaptı. Kösemusul konuşmasında; "Birlikten güç doğar vizyonu ile hareket ederek başarıya ulaşabiliriz. Küçük olsun benim olsun mantığı bugün yerini büyük olsun bizim olsun anlayışına bırakmıştır. Bizler de temsil ettiğimiz kitle ile birlikte bu anlayış çerçevesinde hareket etmeli ve bir adım öne çıkmalıyız. Umarım bu tür çalışmalarla diğer odalara rol model olacak şekilde başarılı sonuçlar elde ederiz."dedi.

Toplantının Divan Başkanlığını yapan SATSO 12. Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi İzzet Dönmez de yaptığı konuşmada ülkemizin güçlü olabilmesi için ticaret ve rekabette başarılı olmak gerektiğini ve geçmişten bu yana ticari yaşam anlamında çok yol kat edildiğini belirtti. "Gelişen dünya koşullarında Türkiye'nin dünyanın en iyi ilk 10 ekonomisi arasında yer alabilmesi için bilişim sektörü olarak doğru yerde durmalıyız, işbirliği ve güç birliği yaparak sektörü dünya sıralamasında ön saflara taşımalıyız" dedi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 1. Meslek Komitesi üyesi Ali Şükrü Bayraktar, Kocaeli Ticaret Odası 20. Meslek Komitesi Üyesi Nurten Çakmak, Gebze Ticaret ve Sanayi Odası21. Meslek komitesi üyesi Özcan Karagöz, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 28. Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Ekrem Seçgin MARKA illerini temsilen Toplantı Divanında yer alarak Odaları ve sektörel çalışmaları ile ilgili bilgi aktardılar.

Toplantıda çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere bir sunum yapan Türkiye Bilişim Sektör Derneği (TÜBİDER) Başkanı Mustafa Yanardağ, bilişim sektöründe sadece teknik alt yapı bilgilerinin tam olması değil ticari bilgilerin de çok önemli olduğunu ifade etti. Yanardağ ayrıca, "Bilişim sektöründe bir başıboşluk var kurallar ve kanunların getirilmesi ve uygulanması gerek, yasalaşmanın gerekliliğini savunuyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Bir sektör birliği oluşturmak amacıyla TOBB ile görüşmelerde bulunduk, müşterek çalışmalar yapıyoruz. Tüm sektör temsilcileri de bilişim standardizasyonunun oluşturulmasında destek olmalıdır"dedi.


Haber Tarihi : 16/11/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::