SATSO Sakarya İhracatı Geliştirme Projesi kapsamında Fransa'nın Paris kentinde yapılan fuara katılan ve B2fair organizasyonuyla iş görüşmeleri gerçekleştiren Sakaryalı firmalar, oldukça memnun.

Sürpriz ziyaretle SAİGEP firmalarına destek için Paris'e giden Başkan Kösemusul, yapılan görüşmelerle ilgili bilgi aldı ve uluslararasıB2fairtv sinde Sakarya'yı anlattı, işbirliğine çağırdı.

 Başkan Mahmut Kösemusul; "SATSO olarak SAİGEP  (Sakarya İhracatı Geliştirme Projesi )Projelerimizle Sakarya'nın ithalat ve ihracatını gelecekte üst seviyelere taşımanın temellerini attık. (SAİGEP-1) Sakarya'nın İhracatını Geliştirme Projesi, Sakarya'daki makine ve metal imalatçıları sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında daha önce hiç ihracat yapmamış ya da düzensiz ihracat yapan firmaların dış ticarete yönlendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Eğitim İhtiyaç Analizi sonucu projeye uygun firmalar tespit edilmiş ve eğitimler başlamıştır. Türkiye'de bu konuda projesi İGEME tarafından kabul edilen ilk oda olmaktan mutluyuz. Proje kapsamında Fransa'daki fuara da katılan 15 firma imkanlardan en iyi şekilde yararlanmıştır. SATSO üyelerinin ihracat potansiyellerini değerlendirme olanağı tanınmıştır. Makine- metal sektöründeki 5 firmamız B2fair iş görüşmelerinde karşılıklı anlaşmalar yapmışlardır. SATSO işlerini genişletme kararı olan üyelerine destek olmaya devam edecektir.

Sakarya ilinde çok sayıda büyük firma yer almaktadır. Ülkeler arasında işbirliğine hazırız. Sakarya Detroit gibi otomotiv üssü olabilir. Fırsatları tanıtmak adına Fransız firmaları ilimizde ağırlayabiliriz. Fuarın organizesinde emeği geçenlere, ABİGEM'e teşekkür ederim" dedi.

Fuarda İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası standını ve Fransa Ticaret Müşavirliği 'ni  da ziyaret eden Başkan Kösemusul , "İşbirliği yapalım, Sakaryalı firmalarla ticari ortamda fırsatları değerlendirelim" önerisine sıcak baktıklarını belirtti.


Haber Tarihi : 17/11/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::