Çağdaşlaşmanın, modernleşmenin, kalkınmış, her alanda başarıyı kazanmış bir toplum olmanın yolu şüphesiz ki eğitimden geçmektedir. Günümüz devletleri halklarını mutlu kılmak için eğitime büyük bir önem vermekte, sahip oldukları kaynakları bu alanda değerlendirmeyi yeğlemektedirler. Bu anlamda ürünü insan olan ve bu yüzden de yaptığı işe değer biçilemeyen öğretmenlerimizin hakkı büyüktür.

Öğretmen demek, kısaca bir ülkenin geleceği demektir. İyiyi ve doğruyu öğreten demektir. Onların vereceği eğitimin kalitesi yükseldikçe, ülkemiz vatandaşlarının da kültür ve eğitimi hep üst seviyede olacaktır. Bu seviye, yüksek eğitim kalitesiyle daha da yukarılara çıkacaktır.

Sadece bir meslek değil, fedakarlık yapmayı gerektiren, sorumluluğu çok büyük ve bir yaşam şekli olan öğretmenlik, insanlık tarihinin en eski ve en anlamlı mesleğidir. Unutmayalım ki "geçmişini bilmeyenler geleceğe ümitle bakamazlar" Bizlere geçmişimizi öğreten, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan öğretmenlerimize ne yapsak azdır. Atatürk'ün öğretmenleri her şeyin en iyisine layıktır.

Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmasında üstün çalışmaları olan, toplumu ulus haline getiren öğretmenlere hak ettiği değer her zaman verilmelidir.

Yapıcı ve yaratıcı, insan haklarına saygılı, özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu öğretmenlerimiz için Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri de anlatmıştır.

Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı ve vatanın dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi layıkıyla yerine getiren bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarken fedakarlıkları için teşekkür ediyoruz.


Haber Tarihi : 23/11/2011
PAYLAŞ
Son Haberler ::