Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), bölgesinde yer alan 5 ildeki (Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova) ihracat yapmak isteyen firmaların veya halihazırda ihracat yapan ancak ihracat payını arttırmak isteyen firmaların dış ticarete ilişkin bilgilerini geliştirmek üzere, 2011 yılı içerisinde MARKA Dış Ticaret Ağı çalışmaları çerçevesinde, bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile işbirliğinde düzenlediği eğitim programlarına katılan kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.

Bu doğrultuda, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile düzenlenen ve SATSO'da gerçekleştirilen son iki eğitimin Sertifika Töreni, SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda Sakarya Ticaret  ve Sanayi Odası Başkanı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Kösemusul ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı  Genel Sekreteri Erkan Ayan'ın iştiraki ile gerçekleştirildi.

Söz konusu törenin açılış konuşmasını yapan MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan eğitim programı ile ilgili şunları dile getirdi.

"2011 yılı içerisinde, bugüne kadar 5 ilde Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğiyle 3 modül eğitim düzenlenmiştir. Bu eğitimlere 911 firmadan başvuru gelirken, 388 firma temsilcisine sertifika verildi. Eğitimler kapsamında Sakarya ilinde 2011 yılı içinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle 4 sınıflık eğitim düzenlendi. SATSO'nun ev sahipliği yaptığı bu eğitimlere Sakarya'dan 218 firma başvuru yaparken, 4 sınıfta toplam 111 firma temsilcisine sertifika verilmiştir. Ekim ayında SATSO Konferans Salonunda düzenlenen 2 sınıflık dış ticaret eğitimlerini başarıyla tamamlayan 60 kursiyere sertifikalarını takdim edeceğiz.

Ayan konuşmasının devamında Sakarya'daki ihracat potansiyeli ve ihracat rakamlarına dikkat çekerek şunları dile getirdi: "Sakarya'daki dış ticaret verilerini incelediğimizde yeni ürünlerin ihracatında büyük bir artış görünmektedir. Yaklaşık 2,5 milyar dolar olan Sakarya ihracatını, önümüzdeki yıllarda 5 milyar dolarlara çıkarmak hedefindeyiz. İhracat yapabilmek ve halihazırdaki ihracat oranlarını yükseltmek için firmaların hem birey hem de kurumsal anlamda istekli ve kendilerini geliştirmeye açık olmaları gerekmektedir. Doğu Marmara Bölgesi ülke ihracatını sırtlanmış bir bölge bu oranın artması sizlerin elinde ülke ekonomisindeki cari açığın kapanması ihracat rakamlarının artması ile mümkün olacak inancındayız.Bu anlamda Sakarya ve Doğu Marmara'nın var olan ihracat potansiyelinin artarak devam etmesini temenni ediyorum.

SATSO'nun Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile işbirliğine de değinen Ayan, "SATSO Sakarya'daki ihracat gücünü tetikleyen ve bu manada gönüllü çalışan bir çatı örgüt işbirliğinden ve ev sahipliğinden dolayı SATSO Camiasına teşekkür ederim."dedi.


Haber Tarihi : 23/11/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::