Hacıeyüpoğlu; "Türkiye Finans Katılım Bankası ve Kadın Girişimciler Kurulu arasında imzalanan kredi protokolü gereği ticari kredi kolaylığından yararlanan Özlem Gökçek'in girişimci adayı diğer kadınlara da örnek teşkil edeceğine inanıyoruz"

Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen "İş Arama İş Kur" Projesi kapsamında SATSO öncülüğünde gerçekleştirilen Girişimcilik Kurslarına katılarak KOSGEB'ten projesi onaylanan ve kredi desteği alan Özlem Gökçek'i yeni işyerinde ziyaret ettiler.

SATSO Girişimcilik Kurslarına katılıp KOSGEB'in İşletme Kuruluş Desteğini alarak Teknopoli Polimer Kompaun'u açan Özlem Gökçek'i tebrik eden SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, SATSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren SATSO Kadın Girişimciler Kurulu'nun ilimizdeki kadın girişimcilere destek olmak amacıyla, ticari faaliyette bulunan kadınların uzun vadede ekonomik büyümeye katkıda bulunması ve çalışan kadının spesifik ihtiyaçlarının karşılanmasına ve pozitif ayrımcılık ile motive edilmesine yönelik çalışmalarının en güzel örneği Özlem Hanımın firmasıdır" diyerek geçtiğimiz yıl Türkiye Finans katılım Bankası ve Kadın girişimciler Kurulu arasında imzalanan kredi protokolü gereği ticari kredi kolaylığından yararlanan Özlem Gökçek'in girişimci adayı diğer kadınlara da örnek teşkil edeceğine inandıklarını dile getirdi.

Hacıeyüpoğlu söz konusu kredi protokolü hakkında şunları dile getirdi: " Kadınlara yönelik hazırlanan bu kredi paketinde en önemli fark yeni tescil işyeri kredileri olmasıdır.  Bu paket ile kadın girişimcilere, kurulum süreci gözetilmeden, banka kredi değerlendirme sürecinde uygun bulunan bayan girişimci firmalara kurumsal finansman desteği, gayri nakdi kredi imkanı, bireysel kredi, bankacılık hizmetlerindeki kalemlerde düşük maliyet avantajı sunulmakta.

Bu avantajlardan, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Heyeti tarafından imzalanmış referans yazısı olan ve bir yatırım projesine sahip veya mevcut firmasını genişleterek yerel ve uluslararası piyasalarda rekabet etmek isteyen kadın girişimciler yararlanabiliyor.

Kadınlara finansal destek anlamında gerçekleştirilen ve SATSO Kadın Girişimciler Kurulu tarafından gerçekleştirilerek bir ilk olan bu destek paketi uygulaması diğer illerimize de örnek teşkil etti. Özlem Hanım gibi girişimci kadınlarımızın bu krediden yararlanarak işyeri kurmaları da çalışmalarımızın olumlu sonuç vermesi anlamında örnek olmayı hak ettiğimizi gösterir memnun edici bir durum." dedi.

 

Kimyager olduğunu ifade eden Özlem Gökçek firması hakkında SATSO Kadın Girişimciler Kurulu'na bilgi verdi. Geri dönüştürülmek üzere atık naylonlar ve kauçukları işleyerek kompozit malzeme ve asfalt mukavemetini arttırıcı ham maddeyi ürettiklerini ifade etti.

Erkek egemen bir sektörde bir kadın olarak çalışmanın ilk etapta şaşırtıcı geldiğini ancak bu bakış açısının zamanla pozitife döndüğünü ifade eden Özlem Gökçek SATSO Kadın Girişimciler Kurulu'nun destekleri ve katıldığı girişimcilik eğitimi sonrası aldığı KOSGEB desteğinin ve kredi kolaylığının bugünlere gelmesinde önemli bir yeri olduğunu da dile getirerek teşekkürlerini sundu.

Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri kendi iş tecrübeleri ile ilgili paylaşımlarda bulunarak bir dayanışma örneği gösterdiler. Ayrıca kadınların girişimcilikteki ilk adımlarını atabilmeleri anlamında Kurul olarak her türlü desteği vermeye gayret ettiklerini bu doğrultuda girişimci kadın sayısının Sakarya ve ülke genelinde hızla artmasını hedeflediklerini dile getirdiler.

 


Haber Tarihi : 28/11/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::