Türkiye'nin ilk sermaye piyasası kuruluşu olan Menkul Değerler A.Ş. işbirliğiyle SATSO'da sektörün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla "Sermaye Piyasaları Enstrümanları ve Gelişen İşletmeler Piyasası" konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, MÜSİAD Başkanı Halit İnci, Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, SMMMO Başkanı Selattin Çakırsoy ve çok sayıda davetli iştirak etti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Başkan Kösemusul, "Türkiye'nin ilk sermaye piyasası kuruluşu Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. Türkiye İş Bankası ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın öncülüğünde sektörün gelişmesine katkıda bulunuyor.

30 yıldır da "güven kuruluşu" olarak sektörde hizmet veriyor. Kendilerini kutlarken bugün hazırladıkları panel için de tebrik ediyorum.

KOBİ'lere yönelik olarak gerçekleştirilecek  'Sermaye Piyasaları Enstrümanları ve Gelişen işletmeler Piyasası' paneli günümüz ekonomik kurallarının işleyişini kavramak adına çok önemli. Sakarya'nın da bu fırsatları görerek değerlendirmesi en büyük temennim.

Yatırım Finans Menkul Değerler Genel Müdürü Korkut Ün ise Türkiye güçlü bir ülke" diyerek ekonomik durumu, jeopolitik konumu ve sahip olduğu kültürel mirası ile dünyanın güçlü ve potansiyeli yüksek ülkelerinden biri olduğunu ifade etti. Mevcut potansiyelini ve gücüne rağmen menkul değerler ve finansman sektörü anlamında gereken gücü gösteremediğini ifade ederek " Bundan 10 yıl önce Hisse senedi yatırımı yapan yatırımcı sayısı ortalama 9710 bin civarında iken bugün 1 milyon 150 bin civarında. 10 yılda hisse senedi oranını 250 bin artıramadık, gideceğimiz çok yol var" diye konuştu.

Yatırım Finans Menkul Değerler Genel Müdürü Korkut Ün Kurumsal Finansman Müdür Yardımcısı Pervin Bakankuş Halka arz konusunda katılımcılara bilgi vererek  "Şirketlerin halka arzında birçok avantajı vardır, Likidite, kredibilite artar ve stratejik esneklik sağlanır" dedi.

Konferansta ayrıca, Pervin Bakankuş, Halka arz süreci, Halka arzlarda başarılı olmanın sırrı, Gelişen işletmeler piyasasında halka arz için verilen teşvikleri anlattı.

 

Yatırım Finansman Menkul Değerler Yurtiçi Türev Piyasalar Müdürü Cihan Aluç  VOB ve Yurtdışı Türev İşlemler, Döviz riskinize karşı VOB'da nasıl önlem alınır?, Neden yurt dışı türev piyasalar?, Ürün çeşitliliği ve derinlik nedir?, Örneklerle şirket riskimizi azaltmanın yöntemleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Haber Tarihi : 5/12/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::