SATSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında Meclis Üyesi Kenan Taçyıldız'ın önerisiyle her yıl 8 Mayıs tarihinin  "Cezayir Halkına Yönelik Soykırımı Anma Günü" olması oylanarak kabul edildi. Konunun diğer ticaret odalarınca da gündeme getirilmesi kararı alındı.

8 Mayıs 1945 tarihinde, Fransa Devleti tarafından Cezayir halkına karşı gerçekleştirilmiş olan "insanlık dışı eylem" olarak tanımlanacak, soykırımın hatırlanması amacıyla da her yıl 8 Mayıs günü Cezayir halkına yönelik soykırım anma günü olarak kabul edilmesi ile ilgili ek gündem maddesi SATSO meclisinde onaylandı.

Aynı zaman Fransa tarafından, Cezayir'de gerçekleştirilen soykırımı kınayan SATSO Meclis Üyeleri tepkilerini ve görüşlerini dile getirdiler.

Konu ile ilgili kısa bir film gösteriminin de yapıldığı toplantıda konuşan Meclis Üyesi Kenan Taçyıldız, 8 Mayıs 1945 tarihinde, Fransa Devleti tarafından Cezayir halkına yönelik olarak gerçekleştirilen eylemlerin insanlık dışı olduğunu vurgulayarak "Fransa 45 bin Cezayirli insanı katletti. Bağımsızlık hayali ile yola çıkan ve Fransa için Almanya'ya karşı savaşan Cezayirli gençler hayal kırıklığına uğradı. Bizden 1915 yılının hesabını soranlar önce 1945 yılının hesabını versin. Cezayir Hükümeti Fransa'dan özür bekledi ancak Fransa soykırımı kabul etmedi.  Cezayir Soykırımı ile ilgili tepkimizi her yerde dile getirelim. SATSO 'nun aldığı bu karar, diğer Ticaret Odaları ve kurumlara da örnek olsun " dedi.

SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul  SATSO Meclis üyeleri tarafından  "Cezayir Halkına Yönelik Soykırımı Anma Günü" kararının onaylanması ve meclisin duyarlılığından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


Haber Tarihi : 22/12/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::