SATSO Çevre Komisyonu Aralık ayı olağan toplantısını Yönetim Kurulu Üyesi ve Komisyon Başkanı M. Önol Taşöz başkanlığında, SATSO Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

Toplantıda son günlerde ulusal basında gündeme gelen Sakarya ili hava kalitesi sorunları görüşülerek hava kalitesindeki düşüş oranlarının sebepleri üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Komisyon üyeleri, hava kalitesi kabul değerlerinin çok üzerine çıkmasının partiküler madde ve emisyon verileriyle ilgili olarak kirletici kaynağın büyük oranda; evsel ısınmada kullanılan kaynaklı olduğunu dile getirdiler.

Komisyon adına açıklama yapan Başkan M. Önol Taşöz "Evsel ısınma ve sanayi üretiminde kullanılan düşük kaliteli yakıtlar ve kalitesiz yanma ortamlarının kirletici etkisi ancak doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılmasıyla önlenebilir" diyerek belediye ve ilgili kurumların doğalgaz kullanımını teşvik edici uygulamalarla çevre ve insan sağlığını koruma adına çalışmalara adım atabileceğini belirtti. 

Komisyonda ayrıca elektronik atıkların önemi ve geri dönüşümü ile ilgili konulara da değinilerek elektronik atık geri dönüşüm kutularının tüm kurum kuruluşlarda kullanılması gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca SATSO binasında Çevre Komisyonu'nun çalışmaları ile konulan Elektronik Atık Kutusu'nun da hem üyeler hem de kurumsal açıdan faydalı olacağına inandıklarını ifade ettiler.

Önol Taşöz konu ile ilgili olarak ilimizde 7 tane elektronik atık toplama noktası olduğunu ve bunlardan birsinin de Odamız olduğunu ifade ederek üyelerimizin Belediyenin elektronik atık toplama noktaları dışında SATSO'da bulunan elektronik atık kutusuna da getirebileceklerini dile getirdi.

Haber Tarihi : 23/12/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::