TOBB tarafından Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda sistemi ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen "Oda Akreditasyon Modeli" kapsamında akredite odalar arasında yer alan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz ay bir akreditasyon denetimini daha tamamladı.

Akreditasyon denetiminin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından değerlendirilen denetim sonuçlarına göre Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Akreditasyon Kılavuzundaki puanlama sistemine göre "A" Mükemmel seviyesinde olduğu belirlendi.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu; "Sistemi içtenlikle sahiplendikleri için yöneticilerinize, özenle uyguladıkları için de çalışanlarınıza teşekkür ederim" diyen bir teşekkür yazısı da göndererek onore etti.

Konu ile ilgili değerlendirmeler bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; "Odamız 2003 yılında akredite olan ilk 10 oda arasında yer almaktadır. Bu hizmet kalitesi anlamında Odamız adına önemli bir başarıdır. Bu Akreditasyon sisteminin başarısı, denetleme mekanizmasının sürekliliği, yeterliliği ve tarafsızlığı ile geliştirme ve denetleme çalışmalarının etkinliğine bağlıdır.

Odamız da hizmet kalitesinin sürekli geliştirerek Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanmış ve yıllarla birlikte hizmet kalitesini yükselterek belgenin devamlılığını sağlamıştır. Uluslar arası kalite standartlarındaki hizmetlerimizi her geçen gün artırarak bu başarılarımızın devamlılığını sağlamayı hedefliyoruz. Bu yıl gerçekleştirilen denetim sonucunda Odamızın aldığı A mükemmel seviyesindeki puan da hizmet kalitemizin mükemmeliğine işaret etmektedir. Bu vesile ile geçmiş dönem yönetim kurullarına ve gayretlerinden dolayı oda personelimize de ayrıca teşekkür ederim" dedi.

Akreditasyon Mevzuatı gereği SATSO 3 yılda bir denetime tabi tutulmakta. 2005 yılında Türk Loydu Vakfı tarafından yapılan ilk denetlemenin ardından, 2008 yılında yapılan ikinci denetlemeyi başarı ile veren SATSO, 2009 yılında İngiltere Odalar Birliği Sorumlusu, Türk Loyd'u Denetim Sorumlusu tarafından gerçekleştirilen uluslar arası Eurocahmbers denetiminden de başarıyla geçmişti.

Haber Tarihi : 25/12/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::