Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 18.Meslek Komitesi (Mimarlık Mühendislik Faaliyetleri ve İnşaat Taah. İşleri) aylık olağan toplantılarını gerçekleştirdi.

Komite Başkanı Yahya Büyüksaraçoğlu, başkanlığında gerçekleştirilen komite toplantısının ana gündem maddesini 3194 Sayılı İmar Kanununun 28.Maddesi uyarınca 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustaların yetki belgeli usta çalıştırma zorunluluğu konusu ve müteahhit sicil numaraları oluşturdu.

18. Meslek Komitesi Üyeleri yaptıkları değerlendirmede, 'Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik' kapsamında 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren, inşaat ve tesisat işlerinde yapım işi üstlenen yapı müteahhitlerinin yetki belgesiz usta çalıştırmalarına izin verilmeyeceğini belirttiler.

Komite üyeleri ayrıca 1 Ocak 2012 itibariyle inşaat işlerinde çalışan ustalardan istenilecek belgelerin hazırlanması ve alınması için  06.07.2011 tarihinde yayımlanan genelgeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait http://www.cevrevesehircilik.gov.tr/turkce/dosya/genelgeler/12984.pdf ve aynı adresin 12978 uzantısından bilgi alınabileceği ifade ettiler.

Komite Başkanı Yahya Büyüksaraçoğlu üyeleri müteahhit sicil numarası almaları konusunda uyararak "18. Meslek Grubuna ait müteahhitlerimiz http://yambis.cevresehircilik.gov.tr/ adresinden müracaat ederek müteahhit sicil numarası alabilirler" dedi.

Haber Tarihi : 29/12/2011
PAYLAŞ
Son Haberler ::