Sakarya Ticaret Ve Sanayi Odası 13. meslek komitesi (İnşaat Malzemeleri Toptan Ve Perakende Ticareti Meslek Grubu)  Aralık ayı olağan toplantısına yaparak inşaat malzemeleri sektörünün 2011 yılını değerlendirdi.

Toplantıya, Komite Başkanı Rıdvan Kanber, Komite Üyesi Yalçın Tabanlı, Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri Mehmet Kamil Sözduyar,  İbrahim Uysal ve Nedim Öziş iştirak etti. 

Ayrıca SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ve Meclis Üyesi Ömer Faruk Kara'nın da katıldığı toplantıda inşaat ve inşaat malzemeleri sektöründeki gelişmeler görüşüldü. Toplantının bir diğer gündem maddesini de ısı yalıtımı ve enerji konusu oluşturdu.

Komite adına açıklama yapan Komite Başkanı Rıdvan Kanber, ısı yalıtımının önemini dile getirerek  "Yönetmeliklere uygun yapılan ısı yalıtımı sayesinde ısınma harcamalarında yüzde 50'lere varan tasarruf sağlanabilir. Ayrıca yakıt tüketimi de azalacağından kullanılan gazların azalması ile çevrenin korunmasına katkıda bulunulur." dedi.

Komite ve Meclis Üyesi Mehmet Kamil Sözduyar ise "Isınma harcamalarının aza indirilmesi hem enerji kaynaklarının daha az kullanılmasını sağlar, hem de aile bütçesine katkıda bulunur. İyi yalıtılmış bir evde yaşamak ekonomik ısınmanın ilk adımıdır. Sadece serinlemek ve yeterli derece ısınmak için değil, harcanan enerjiyi azaltmada da önemi olan ısı yalıtımı sayesinde doğalgaz faturaları düşürülebilir, bunu içinde yalıtımın şartlarına uygun yapılması, "Nitelikli malzeme" ve "sağlıklı uygulama"  unsurlarının  yerine getirilmesi gereklidir " dedi.

 


Haber Tarihi : 29/12/2011
PAYLAŞ
Son Haberler ::