Taraklı Termal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret ederek, Sakarya'ya kazandırılacak olan yatırımları hakkında detaylı bilgi verdi.

Taraklı Termal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç; SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'aSakarya'nın Taraklı İlçesi'nde Romalılar döneminde de gözde termal tesisler olarak yararlanılan bölgeyi tekrar tanıtacaklarını belirterek bilgiler verdi. 87 dönümlük arazi üzerine yaptıkları 59 blokluk 27 bin dönemlik devre mülk projesi olan Taraklı Termal'i anlattı. Taraklı Termal Tesisi'nin 90 dönüm tapulu arazi üzerine kurulmuş olup, 59 blok 1150 daire 27 bin 600 devre mülkten oluştuğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç; tesislerindeki Taraklı Termal Dairelerin 1+1, 2+1 ve dubleks daireler olmak üzere 3 çeşit daire seçeneği bulunduğunu söyledi. Genç ayrıca; Taraklı Termal'in içerisinde yer alan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Termal Suyun Özellikleri, Tüneller ve Osmanlı Çarşısı hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Genç konuşmasında yaklaşık 200 bin dolarlık büyük bir proje olduğunu ve böyle büyük bir yatırım için şirket merkezinin İstanbulolarak gösterilmesi gerekirken böyle bir yatırımdan Sakarya'nın katma değer sağlaması adına şirket merkezinin Sakarya olarak belirlendiğini ve bu radikal kararın bilinçli bir şekilde alındığını ifade ederek "Amacımız Sakarya'nın kazanması ve bu türlü yatırımlardan nasibini almasıdır" dedi. 

Ahmet Genç ayrıca Taraklı Termal ile birlikte hem ciddi anlamda bir istihdam sağlanacağını dile getirerek oluşturulacak kongre merkezi, fizik tedavi rehabiltasyon merkezi, alışveriş merkezi ile ilimizin hem Taraklı'nın hem de Sakarya'nın turizm ve ticaret anlamında gelişmesi yolunda önemli bir adım olduğuna inandıklarını dile getirdi.

Genç, ciddi bir altyapı çalışması oluşturduklarını dile getirerek bölgenin Kızılcahamam ve Abant modelinde bir platform haline gelebilmesi için bu yatırımın yerel yönetimler ve STK'lar tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek SATSO'nun üyelerle bürokrasi arasında iletişim anlamında bir köprü vazifesi gördüğünü ifade etti. "SATSO olarak nerde ve nasıl durmamız gerekiyorsa yanınızdayız,  İlimizin ticareti ve turizmini tetikleyici bu güzel projenin desteklenmesi gereken önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Haber Tarihi : 5/1/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::