Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, Genel Sekreter Yardımcıları Fatih Turan ve Ayhan Kardan, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret ederek Entegre Toplu Taşıma Projesi hakkında bilgi verdi.

SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldıray Çakar'ın da bulunduğu ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan Büyükşehir'in Entegre Toplu Taşıma Projesi ve kurulacak olan hafif raylı sistemi slâyt eşliğinde anlattı. Proje ile ilgili bilgi veren Turan,  Büyükşehir'in Entegre Toplu Taşıma Projesi kapsamında şehirlerarası, şehir içi ve ilçeler arası Otobüs Terminali'yle şehir içi ve şehirlerarası tren istasyonunun yeni terminalde bir arada bulunacağına dikkat çekerek projenin bu anlamda beşi bir yerde olarak adlandırılabileceğini belirtti.

Şehir içi trafiğinde yaşanan sorunların ve olumsuzlukların da bu projenin hayata geçmesi ile birlikte minimize edilmesinin amaçlandığını dile getiren Fatih Turan ilerleyen yıllardaki hafif raylı sistem düzenlemeleri için de altyapı çalışması niteliğinde olacak bu projenin yatırım maliyetinin de benzer bir projenin beşte biri maliyetinde olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise bu projenin kentimiz adına önemli bir vizyon çalışması olduğunu belirterek ilimizin gelişmesi adına ciddi bir adım atıldığına inandıklarını ifade etti.

Kösemusul özellikle yatırımcılar için bir cazibe merkezi olan Sakarya'nın ulaşım sorununun çözülmesi ile daha çok yatırımcı çekeceğini ve bu yatırımcıların ödediği vergilerle belediyenin halka hizmet paylarının artacağını da dile getirdi.

Entegre Toplu Taşıma Projesi gibi kapsamlı ve halkın yararına olan büyük projelerin domino taşı misali ardı ardına birbirini etkileyici ve tetikleyici pozitif unsurları olduğuna dikkat çeken Kösemusul hem şehir içi trafiği rahatlatacak hem de ilçelerden ulaşımı kolaylaştıracağını belirtti. Kösemusul son olarak şehirlerarası ulaşım anlamında da entegre olan bu projenin beklenen ve Sakarya gibi bir ilde olması gerekli önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

SATSO Meclis başkanı Adnan Borazancıoğlu ise ilimizdeki ulaşım sorununun böyle kalıcı ve sağlam bir proje ile en minimum seviyeye indirileceğine inandıklarını belirterek konu ile ilgili olarak ilgili meslek komitelerinin ve meclis üyelerinin de bilgilendirilmesinde fayda olacağını dile getirdi.

Haber Tarihi : 10/1/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::