Sakarya'da doğmuş büyümüş ve Türkiye'yi aşarak sanatını dünyaya ulaştırmayı başarmış seçkin Türk ressamı Ayşe Birsen İlter doğduğu topraklara bir kez daha ‘Merhaba' dedi.

 

Sakaryalı ünlü ressam Ayşe Birsen İlter'in, 38. kişisel sergisi Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sergi Salonu' nda sanatsever Sakaryalılarla buluştu.

 

SATSO'da gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan İlter, “resimlerimde dört mevsim Anadolu'yu çalışıyorum ve doğanın korunması konusunda kişilere mesaj veriyorum. Ben doğanın farkında olan birisi olarak resimleri eğitimci ve sanatçı bakışı ile yorumluyorum ve insanlara sunuyorum. Resimlerde fırça kullanmıyorum, bezlerle, falçatalarla, tığlarla ve iğnelerle resim yapıyorum. Yeni bir tarz oluşturdum. 35 yıldan beri bu şekilde çalışıyorum” dedi. Ayrıca  Sakaryalı olmaktan dolayı gurur duyduğunu ve memleketinde sergi açıyor olmanın da heyecanını yaşadığını ifade etti.

 

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya'da dünya çapında ün kazanmış insanların yetiştiğini vurgulayarak SATSO olarak büyük başarılara imza atmış insanları Sakaryalılara tanıtmayı hedeflediklerini dile getirdi.

 


1952 yılında Sakarya'da
doğan ve Avustralya, İngiltere, Japonya, Fransa, Almanya, Norveç, Kıbrıs, ABD gibi ülkelerde açtığı sergilerle sanatsal ünü dünyaya yayılan Ressam Ayşe Birsen İlter, resim sanatında fark yaratan kendine özgü tekniği ile tanınıyor.

 

Sergi 1 Aralık'a kadar sanat meraklılarının ziyaretine açık olacak.

 

Haber Tarihi : 17/11/2009
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::