Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) adına Volkan Çetin, Işıl Tuğral ve Mehmet Ünlü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret etti.
Türkiye'nin en hızlı güneş arabası SAGUAR 2 Projesi hakkında Kösemusul'a bilgi veren SAİTEM üyeleri, üniversite öğrencilerinin, öğrencilik yıllarında edindiği teorik bilgileri pratiğe dönüştürmek ve var olan enerji sorununa uygulamalı olarak çözümler üretmek üzere SAGUAR projesini hayata geçirdiklerini dile getirdiler.
SAİTEM adına konuşan Volkan Çetin,  "Projemize katkılarından dolayı SATSO'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Desteklenmemiz ilerlememiz açısından çok önemliydi. SAGUAR projesi üzerinde çalışan mühendis adayları, başta otomotiv sektörü olmak üzere birçok sanayi dalında ülkemizin gurur kaynağı olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. SAGUAR projesi ile ülkemiz yurt dışında başarı ile temsil edilmektedir. Yurt dışında düzenlenen yarışlarda ilkleri gerçekleştirerek, otomotiv sektörü ve enerji piyasasında Türkiye'nin de var olduğu tüm dünyaya gösterilmektedir." dediler.
Grup ayrıca 14. oldukları World Solar Challange 2011 yarışmasında hakkında bilgiler vererek yeni elektrikli araba projeleri olan "Evrim Arabası" ile ilgili detaylar hakkında da bilgi vererek sanayi üniversite işbirliği çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanan Yüksek Verimli Hub Motor Ve Karbon Fiber Jant projelerini anlattılar.
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, genç girişimcilik ruhlarının desteklenmesinin ülke ekonomisi ve sanayisi için önemli olduğunu ifade ederek sanyi ve üniversite işbirliğinin günümüz dünyasında gelişme adına kaçınılmaz bir unsur olduğunu dile getirdi. "Gençlerin desteklendiği takdirde ortaya Güneş Arabaları gibi ürünler ve uluslar arası başarılar ortaya çıkıyor" diyen Kösemusul, ulusal ve uluslar arası platformda hem ülkemizi hem de ilimizi temsil eden başarılı ekibi tebrik ederek başarılarının devamını dedi.
Topluluk geçtiğimiz ay İstanbul'da gerçekleştirilen İnovasyon Fuarında da standlarını SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ile ziyaret eden Bakan Nihat Ergün'e söz konusu çalışmaları hakkında bilgi verdi.




Haber Tarihi : 17/1/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::